Hét csodás látnivaló Washingtonban

Hét csodás látnivaló Washingtonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Travelline most összegyűjtötte a hét legérdekesebb látnivalót Washingtonban -...

©

A Travelline most összegyűjtötte a hét legérdekesebb látnivalót Washingtonban - a teljesség igénye nélkül -, és ha nem is szeretne ellátogatni az amerikai fővárosba, nálunk most tehet egy virtuális sétát...

1. Smithsonian
A Smithsonian Intézet fogja össze a világ egyik legnagyobb oktatási, kutatási és múzeumkomplexumát, melynek számos épülete Washington szívében, a National Mallon található. Rendkívül érdekes kiállításokat találhatnak a természettudományok és a történelem szerelmesei a Természettudományi, az Amerikai Nemzeti Történelmi vagy az Amerikai Indián Múzeumban, de természetesen a művészetbarátok sem maradnak kiállítás nélkül a számos művészeti gyűjteménynek köszönhetően.

2. Washington Emlékmű és a Tükörmedence
Igazi amerikai nemzeti szimbólum az Amerikai Egyesült Államok első elnökének, George Washingtonnak emléket állító 169, 294 méter magas obeliszk, a Washington Emlékmű. Az 1848 és 1884 között épült, márványból, gránitból és homokkőből emelt emlékmű a világ legmagasabb kőépítménye és obeliszkje. A Robert Mills tervezte alkotás szép időben gyönyörűen visszatükröződik a lábainál fekvő mesterséges tóban, a Tükürmedencében. 

©

3. Lincoln Emlékmű
Washington egyértelműen legimpozánsabb látnivalója a Lincoln Emlékmű. Nagysága szinte mellbe vágja látogatóját, egyszerűségében rejlő szépsége pedig megbabonázza. Az Egyesült Államok 16. elnökének tiszteletére emelt emlékmű Henry Bacon tervező, Daniel Chester French szobrász és Jules Guerin festő közös, lenyűgöző munkája. A dór stílusú templomot mintázó épületben ül Lincoln elnök szobra, a falakat híres beszédeiből idézett mondatok díszítik.

4. Cseresznyefák 
Washington kétségtelenül cseresznyevirágzás idején a legszebb. Április folyamán folyamatosan bontja rózsaszín és fehér szirmait a Tidal-medence mentél található több ezer cseresznyefa, melyeket 1912-ben kapott a város Japán polgármesterétől. Az ajándékozás emlékét minden évben a Nemzeti Cseresznyevirág Fesztivállal ünnepli meg az amerikai főváros. 

©

5. A National Mall és a Capitolium
A National Mall Washington D. C. szívében található nemzeti park, mely otthont ad a már említett valamennyi látványosságnak. Az amerikai nemzeti szimbólumok igazi gyűjtőhelye, melyet végigjárva egy 3 kilométeres sétát tehetünk a történelmi szimbolikával ellátott épületek között szil- és cseresznyefák árnyékában. Keleti végén áll a szövetségi kormányzat törvényhozási székhelye, a William Thornton tervezte Capitolium, mely szintén látogatható.

6. Fehér Ház
A Fehér Ház a mindenkori amerikai elnök lakhelye, mely 1790-ben épült James Hoban tervei alapján klasszicizáló stílusban. A szeptember 11-ei támadások után megszigorították az épület látogathatóságát: előzetes bejelentkezés és több hónapos várakozás után korlátozott számú csoport számára nyítják meg a Fehér Ház kapuit.

7. Nemzeti Állat- és Nemzeti Növénykert
A természetbarátoknak vétek lenne kihagyni az ugyancsak a Smithsonian komplexum részét képező hatalmas Állatkertet, melynek az egyik legnagyobb büszkesége Tai Shan, az óriáspanda. Ugyancsak nagy élmény egy sétát tenni a Nemzeti Arborétumban – ha nincs módunk odautazni, tegyünk virtuális túrát karosszékünkből.

Molnár Kata Orsolya

Hozzászólások