szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A 1,4 millió lakosú mexikói városban, amely az amerikai Texas államban lévő...

©

A 1,4 millió lakosú mexikói városban, amely az amerikai Texas államban lévő El Pasóval szemben terül el a határ másik oldalán, 2008-ban 130 gyilkosságot követtek el 100 ezer lakosra kivetítve, Caracasban 96-ot, New Orleansban pedig 95-öt.
   
Egy közbiztonsággal foglalkozó mexikói civil szervezet (CCSP) által összeállított dokumentum szerint az iraki főváros, Bagdad, ahol még most is háború folyik "csak" 10. a listán - 40 gyilkosság jut százezer lakosra.
  
A bűnügyi rangsor negyedik helyén szintén mexikói város, Tijuana áll 73/100.000-rel, ezt követi a dél-afrikai Fokváros 62/100.000-es eredménnyel, Salvador fővárosa a hetedik, a kolumbiai főváros, Bogotá a nyolcadik, az amerikai Baltimore a kilencedik a listán.
   
Ciudad Juarez a mexikói kábítószer-csempészekkel vívott harc legforróbb pontja. A térségben nem csak a hadsereg folytat hadműveleteket két drogkartell ellen, ez utóbbiak egymással is harcban állnak. 2008-ban 1600 gyilkosságot regisztráltak a városban, idén csak az év első hét hónapjában 1161-et.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Az 5 legveszélyesebb kaland

Aki már végigjárta a földi paradicsomokat, most bekukkanthat a pokolba is, csak a megfelelő...