szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Szribik István vállalkozó elmondta, hogy a közös munkára a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány...

Szribik István vállalkozó elmondta, hogy a közös munkára a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, budapesti, dél-budai szervezetek és a Horvát Idegenforgalmi Közösség képviselői fogtak össze.
   
Az elképzelés szerint együtt nyújtanak be közös pályázatokat az EU-hoz különféle összehangolt fejlesztésekre, kedvezményes utazási programok kidolgozására és az idegenforgalmi, természeti és kulturális értékek népszerűsítésére. Mindez - reményeik szerint - élénkíti a Horvátországból Magyarországra irányuló, eddig meglehetősen lanyha turizmust is - tette hozzá.
   
A most beindult együttműködés kiterjed a Horvát tengerparton nyaraló más országbeli vendégek körében a konzorciumba tartozó térségek természeti, kulturális kincseinek ismertetésére is, ami már akár a jövő évi szezonban éreztetheti hatását. A szakember hozzátette: a világválság következtében a hazai idegenforgalom is visszaesett, az év első 8 hónapjában 8 százalékos elmaradást regisztráltak a tavalyi hasonló időszakkal összehasonlítva. Kevesebb külföldi fordul meg nálunk, ők is az olcsóbb megoldásokat keresik és rövidebb időt töltenek hazai tájakon. Mindezt ellensúlyozza, hogy az üdülési csekknek köszönhetően a belföldi turizmus 40 milliárd forintnyi forgalmat bonyolított le - hívta fel rá a figyelmet.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Annyira nem tudják eladni a sört a németek, hogy több millió euró értékű nedűt kellett kiönteni

Annyira nem tudják eladni a sört a németek, hogy több millió euró értékű nedűt kellett kiönteni

Elutasította a rendőrség az Orbán Viktor elleni feljelentést

Elutasította a rendőrség az Orbán Viktor elleni feljelentést

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe