szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Szívesen szállna meg ott, ahol Madonna, Brad Pitt, Eddie Murphy, Paul McCartney, Elton John, Michael...


Szívesen szállna meg ott, ahol Madonna, Brad Pitt, Eddie Murphy, Paul McCartney, Elton John, Michael Schumacher és más hírességek is eltöltöttek már néhány éjszakát? Kíváncsi arra, hogy melyik Magyarország legjobb szállodája?

Zömmel a bennük lakók, részben szakmai szervezetek véleményét összegezve állítottuk össze a magunk toplistáját, amely elsősorban az interneten elérhető adatokon alapszik, vagyis azt mutatja meg, hogy egy világhálón böngészgető – és az alapján ítéletet alkotó – külföldi vajon melyik hotelünket választaná, ha a legjobbat szeretné.

Az értékelési szempontok között olyanok szerepeltek, mint a szolgáltatás minősége, a pihenési lehetőségek sokszínűsége, a személyzet hozzáállása, a szoba komfortja, az éttermekben kínált menü minősége és az épület dizájnja, stílusa, de az is nagyon fontos volt a végső sorrend eldöntésénél, hogy melyik szálloda hol fekszik, és milyen vendégkörrel rendelkezik. Ami az utóbbit illeti, egy luxushotel esetében természetesen kiemelkedő szerepe van a diszkréciónak, de az a rajongók előtt sohasem szokott titokban maradni, hogy egy felkapott zenész, egy körbeimádott színész vagy egy komplett Forma–1-es csapat éppen hol száll meg. Mondjuk a listánk élén végzett Kempinskiben, amely a bevezetőben felsorolt illusztris vendégsereggel büszkélkedhet.

A sorrend meghatározásánál a világviszonylatban is jelentős utazási magazinok (Travel + Leisure, Condé Nast Traveller, Business Traveller, Global Finance) online változatai által közölt – a lehető legfrissebb, 2006-os vagy 2007-es – adataira támaszkodtunk, valamint sűrűn látogatott utazási portáloknak (Expedia, TripAdvisor, Cranley) az elsősorban turisták, szerkesztők és szakújságírók beszámolóin alapuló véleményére, de pluszpontokkal jutalmaztuk az Aranynap-díj legutóbbi győzteseit is – ezt a címet egy magyar rendezvényszervező cég ítéli oda a legjobb konferencia- és wellness-szállodáknak.

A kissé hosszúra nyúlt bevezető után íme a mi Top 10-ünk:

 

           Név                                                    Település        Pontszám

1               Kempinski Hotel Corvinus                                      Budapest             358,37

2               Four Seasons Hotel Gresham Palace                     Budapest             332,52

3               Corinthia Grand Hotel Royal                                  Budapest             198,1

4               Andrássy Hotel                                                      Budapest             152,76

5               Le Méridien Budapest                                            Budapest             139,83

6               Art'otel Budapest                                                  Budapest             136,94

7               Boscolo New York Palace Hotel                             Budapest             108,5

8               Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel*****          Göd                        97

9               Hilton Budapest                                                     Budapest               96,26

10             Starlight Suiten Hotel                                            Budapest                87,73

 

Az első helyet megszerző Kempinski Hotel Corvinus, Budapest belvárosában, néhány lépésre a Dunától helyezkedik el. 335 szobával, 30 lakosztállyal, 2 elnöki lakosztállyal, 3 étteremmel és 2 bárral rendelkezik, s egyike azon 3-4 budapesti szállodáknak, amelyek a világ legjobb hoteljeit számba vevő ranglistákon is szerepelni szoktak. A vidéki létesítmények közül csak a gödi Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel***** került be a Top 10-be, a fővárostól 30 kilométerre lévő szálloda a tehetősebbek sportjának tartott golf révén vívta ki magának a dicsőséget: ha valaki Budapest környékén egy jó pályát keres, még mindig ez a legközelebbi.

Néhány nagy név a lista alsóbb részén (vagyis a 11. helyen, vagy attól még lejjebb) szerepel, de – pontozási szisztémánkból adódóan – ez most elkerülhetetlen volt. A Budapest Marriott Hotel például az élboly állandó szereplője szokott lenni, ám a „világhálós köztudatban” annyira nincsen benne valamilyen oknál fogva, hogy ezúttal a Top 10-en kívül maradt. Mások viszont a jó internetes marketingjüknek köszönhetően az elit tagjaivá váltak – lám csak, mennyit ér a webközönség ítélete.

Listánk közel 400 ezer ember véleményét tükrözi, ám akit ennek ellenére kétségek gyötörnek, annak azt tanácsoljuk, hogy nyugodtan járja végig Magyarország 4 és 5 csillagos szállodáit. Bátran ajánljuk valamennyit!

Toplista: a világ legjobb szállodái


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Már ki lehet próbálni a MÁV új jegyautomatáit

Már ki lehet próbálni a MÁV új jegyautomatáit

Koronavírusos holttestet mosott partra a víz, a csendes-óceáni szigeten semmit sem bíztak a véletlenre

Koronavírusos holttestet mosott partra a víz, a csendes-óceáni szigeten semmit sem bíztak a véletlenre