szerző:
hvg.hu

Az Olaszország-Írország mérkőzésen nem tudott meglepetést szerezni Giovanni Trapattoni legénysége. A kékek két szöglet után találtak be az írek hálójába. A végeredmény 2-0, ami után mindkét kapitány elégedetten nyilatkozott.

A tegnapi győzelmükkel második helyen továbbjutó azzurik szakvezetője részletesen formált véleményt a mérkőzésről: "Az első 20 percben igencsak szenvedtünk, mert az írek eldöntötték, hogy nyomás alatt fognak tartani minket, és sajnos mi sem tudtuk érvényesíteni az akaratunkat a középpályán, így volt is egy kis feszültség a játékunkban. Talán nem is számítottunk rá, hogy ennyire képesek lesznek rohamozni, de ahogy szervezettebbek lettünk, úgy kezdtünk egyre jobban játszani. Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, bejött a négy emberes védekezés, jól tudtuk kezelni az ívelgetéseiket."

Majd folytatta az elemzést, kiemelve az írek jó tulajdonságait: "Egy igen agresszív szellemiségben játszó csapat ellen mérkőztünk meg, akik gyorsan juttatják a labdát előre, éppen ezért megpróbáltunk a középpályára nagyobb hangsúlyt fektetni és ott emberelőnybe kerülni. Nem akartunk oda-vissza futkosni ész nélkül."

Cassano egykedvűen hallgatja a fejelési tanácsot Prandellitől
©

Ezt követően beszélt az eddigi teljesítményükről: "Azt hiszem az első két mérkőzésen már letettük a névjegyünket, de ez a tegnapi egy nagyon fontos mérkőzés volt. Elég sokat vagyunk kritizálva amiatt, hogy nem tudunk mit kezdeni a magas labdákkal, azt hiszem csattanós választ adtunk erre is."

Végül a kezei alatt szereplő játékosokat kezdte magasztalni: "Igazán boldog vagyok, hogy egy ilyen kerettel dolgozhatok. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ezek a játékosok, akik oly sok mindent megnyertek már, nem vesztették el a motivációjukat. Tulajdonképpen, ők azok akik szívvel-lélekkel képesek most is játszani. Egy olyan csapatot akartam, amelyik képes fejlődni és remek futballt tud játszani."

Az vesztes oldal szövetségi kapitánya is elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után: "Azt hiszem ezen az estén sokkal jobban játszottunk, mint a spanyolok vagy akár a horvátok ellen. Belevittünk a személyiségünket a játékba. Amit sajnálok, hogy a góloknál megint hibáztunk. Mindkét esetben szögletek után estek a gólok. Mindenesetre hozzáállásunkkal maximálisan elégedett vagyok. Az olaszok legyőztek minket, de talán túlságosan tiszteltük őket. A győzelmük megérdemelt, hiszen nem hibáztak annyit, mint mi. Az első 30 perc igazán jól sikerült nekünk."

Így néz ki egy büszke hadvezér
©

A 73 éves szakvezető ha már dicsér, senkit nem szeretne kihagyni: "Azt hiszem, hogy ilyen szurkolói nagyon keveseknek vannak, mindig támogattak minket. Mindent kiadtunk magunkból, amit tudtunk, kitettük a szívünket, a lelkünket a pályára és ezt mind értük tettük. Biztos vagyok benne, hogy talán többet is mutattunk, mint amire képesek vagyunk."

Befejezésül dicsérte egy kicsit a honfitársait is: "Az olaszok tisztában vannak a képességeikkel, és hogy mennyire jó csapat is az övék. Sokat beszélünk a spanyolokról, hogy milyen csodás technikásak, és milyen kreatívak, de azt gondolom, hogy az olaszok remek alapokra építkezhetnek. Ritkán passzolnak rosszhelyre, nem úgy, mint mi, hiszen az egyik szöglet is egy ilyen szituációból született. Szerintem az olaszok a győzelemig is menetelhetnek akár, de vannak erős csapatok rajtuk kívül is."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Notre-Dame méhei is túlélték a tüzet

A Notre-Dame méhei is túlélték a tüzet

Kitiltaná a Reuterst Oroszországból az állami olajvállalat

Kitiltaná a Reuterst Oroszországból az állami olajvállalat

Milliárdokkal többet költenek a britek a Brexit miatt

Milliárdokkal többet költenek a britek a Brexit miatt

Szupermázlista autós, akit centikkel kerültek el a hegyről lezúduló sziklák földrengés után – videó

Szupermázlista autós, akit centikkel kerültek el a hegyről lezúduló sziklák földrengés után – videó

A lakók pénzéből felépült, az önkormányzat lebontotta a játszóteret Nagykanizsán

A lakók pénzéből felépült, az önkormányzat lebontotta a játszóteret Nagykanizsán

Curtis nagyon pörög, már itt is az új videoklipje

Curtis nagyon pörög, már itt is az új videoklipje