szerző:
hvg.hu

Szuperhős egy képregényben, analógnak látszó digitális fotózás, szűrők, photoshopolás, miniatűr fotók és vintázsképek - ezeregy lehetőség van, hogy az iPhone-nal készült fotókat testre szabjuk. Tizenkét alkalmazást mutatunk be - az ezekkel készült képeket érdemes a közösségi oldalakon megosztani.

Az iPhone megjelenésével 2007-ben a fotóművészet új ága született meg, az iPhoneography. A fejlesztők egymás sarkát taposva készítenek izgalmasabbnál izgalmasabb alkalmazásokat, amelyekkel kielégíthetik a felhasználók napról napra növekvő igényeit. Új dimenzióba került a fotózás - az iPhone-ok és iPadek alkalmazásai profi és amatőr fotósok fantáziáját is megmozgatták.

A webdesignerdepot.com cikke által inspirálva a tizenkét legérdekesebb iPhone- és iPad-alkalmazást gyűjtöttük össze, amelyekkel bámulatos képeket lehet készíteni. Ezeket érdemes a barátokkal a közösségi oldalakon megosztani.

Hipstamatic ($1.99)

©

Analógnak látszó digitális fotózás. A Hipstamatic visszahozza az old school fényképezés hangulatát – a látványt, az érzést, a kiszámíthatatlanság szépségét. Előre választható képeffektek, egyedi kezelőfelület, lencsecsere, különböző filmek kiválasztása és vakubeállítások – digitálisan. A profi fotósok imádják, a kritikus hangok szerint földi halandóknak túlságosan bonyolult.

ShakeItPhoto ($1.99)

©

Szuper polaroidimitátor. Még rázni is lehet, hogy könnyebben száradjon és hívódjon a kép, amit aztán emailezni lehet vagy a Facebookon megosztani. 

3Instagram (ingyenes)

©

Szeretné, ha a portré vagy a tájkép éles maradna, de a kontúrokat enyhén elmosná, a színeket pasztellszerűvé változtatná? Esetleg a fénypontokat csillag alakúvá alakítaná? Polárszűrővel az üvegen visszatükröződő képet hangsúlyozná ki, nem a kirakat mögötti tárgyakat? Egy-egy kép hangulatát, minőségét drámaian megváltoztatja különböző szűrők használata. Utólag választható effektek, könnyebb megosztás Facebookon, Twitteren vagy Flickren.

Adobe Photoshop Express (ingyenes)

©

Az Adobe Photoshop Express képszerkesztő és fényképfeldolgozó szoftver: rögzítés, szerkesztés, megosztás a Photoshop.com, a Facebook és a Twitpic felületén.

Tilt Shift Focus ($0.99)

©

A maketteffekt-generátorral újonnan készített képet vagy korábbi felvételt is átalakíthatunk. Makett-, miniatűr- vagy zoomeffektek állnak rendelkezésre, a végeredményt pedig emailen vagy a Twitteren lehet megosztani másokkal.

TiltShift Generator ($0.99)

©

Retro játékkamera-képek készítésére szolgál. A miniatűr fotóktól a vintázsképekig. Emailen, Twitteren és Facebookon lehet megosztani.

ComicBook ($1.99)

©

Kalandra vágyik? Szeretne szuperhős lenni? Másodpercek alatt képregényfigurává alakulhat a barátaival egyetemben. A fotókat rajzhatású képpé alakíthatja realisztikus képregény stílusú szűrőkkel, buborékokkal, speciális betűtípusokkal, választható klasszikus képregénygrafikákkal, tucatnyi sablonnal. Publikálás a Facebookon.

360 panorama ($0.99)

©

Tudja, milyen az, ha egy fotó előtt állva úgy érzi, ott van a helyszínen, lenyűgözve bámul, talán még a szél zúgását is hallja? Persze minél nagyobb a kép, annál hatásosabb – de ilyen képet csak profik és türelmesek tudnak készíteni. És a panoráma-összeillesztő program használói. Nincs állvány, nincs átfedések méricskélése, csak a puszta élvezet.

HDR Foto ($1.99)

©

Nagy dinamikatartományú képek jóval egyszerűbben, mint a hagyományos kamerával. Szürreális színhatások – mintha 2, 3, 5 vagy akár 9 kép lenne összefésülve.

Super8 ($0.99)

©

Mozgóképekre tesz oldschool effekteket – briliáns felhasználói felületen.

Perfectly Clear ($1.99)

©

Kedvezőtlenek a fényviszonyok, mákos a kép? Digitális fotózásnál sokszor előfordul, mert a parányi képérzékelőre sok millió pixelt zsúfol a kamera. Nem gond. A Perfectly Clear automata zajszűréssel, képélesítéssel kiküszöböli ezeket a problémákat. Az előre beállított felbontásban készült fotót emailen, Twitteren vagy Facebookon lehet megosztani.

Pic Grunger ($0.99)

©

Ezzel az alkalmazással úgy tűnik majd, mintha a sztárfotó évek óta egy klub falán lógott volna. 11 grunge effekt - többek között karcolás, gyűrődés, kosz, kopás, kifakult foltok -, hat fajta textúra, hat színstílus - bármilyen, az eszközön tárolt képet át lehet vele alakítani. Lehet poénos partifotót készíteni vagy művészi felvételt, ahogy tetszik.

Leegyszerűsíti az életet a Dropbox, amivel a legkönnyebb gépre/gépről a telefonra menteni a képeinket, szinkronizált mappa a számítógépen, amit meg lehet osztani a telefonnal, és fel-le másolni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Új technológiák

iPhone töltése konnektor nélkül

Sok jót lehet elmondani az Apple okostelefonjáról, azonban a készenléti/beszélgetési idő nem tartozik ezek közé. Szerencsére akkor is feltölthetjük készülékünket, ha nincsen konnektor a közelben.

hvg.hu Tech

Új iPhone nélkül is menő az Apple

Óriási, 69 százalékos bevételnövekedésről számolt be az Apple vállalat eredményeinek mai ismertetése során, annak ellenére, hogy a kifutó iPhone 4 iránt csökkent a kereslet. Az iPadekből és a Mac számítógépekből rekordmennyiséget adtak el, szeptemberben pedig jön a gyorsabb, erősebb és jobb kamerás iPhone 5.

techline.hu Tech

Google+ már iPhone-on is

Már nemcsak az androidos készülékeken, hanem az iPhone-okon is elérhető a Google közösségi szolgáltatása.

Tiborcz István elmerült a budai vendéglátásban, az Origó átjátszásánál bizonyított barátja segíti

Tiborcz István elmerült a budai vendéglátásban, az Origó átjátszásánál bizonyított barátja segíti

Közel hatvan év börtönt kaptak az elkábult lányt megerőszakoló borsodi férfiak

Közel hatvan év börtönt kaptak az elkábult lányt megerőszakoló borsodi férfiak

Olyan dolgot talált ki a Snapchat, amit a Facebook azonnal le akar majd másolni

Olyan dolgot talált ki a Snapchat, amit a Facebook azonnal le akar majd másolni

Trump kinevezte az új nemzetbiztonsági tanácsadóját

Trump kinevezte az új nemzetbiztonsági tanácsadóját

A legolcsóbb modellt veszik a legtöbben a nagycsaládosok autótámogatásából

A legolcsóbb modellt veszik a legtöbben a nagycsaládosok autótámogatásából

Megerőszakolt egy nőt, segítsen a rendőrségnek megtalálni

Megerőszakolt egy nőt, segítsen a rendőrségnek megtalálni