szerző:
hvg.hu

Szuperhős egy képregényben, analógnak látszó digitális fotózás, szűrők, photoshopolás, miniatűr fotók és vintázsképek - ezeregy lehetőség van, hogy az iPhone-nal készült fotókat testre szabjuk. Tizenkét alkalmazást mutatunk be - az ezekkel készült képeket érdemes a közösségi oldalakon megosztani.

Az iPhone megjelenésével 2007-ben a fotóművészet új ága született meg, az iPhoneography. A fejlesztők egymás sarkát taposva készítenek izgalmasabbnál izgalmasabb alkalmazásokat, amelyekkel kielégíthetik a felhasználók napról napra növekvő igényeit. Új dimenzióba került a fotózás - az iPhone-ok és iPadek alkalmazásai profi és amatőr fotósok fantáziáját is megmozgatták.

A webdesignerdepot.com cikke által inspirálva a tizenkét legérdekesebb iPhone- és iPad-alkalmazást gyűjtöttük össze, amelyekkel bámulatos képeket lehet készíteni. Ezeket érdemes a barátokkal a közösségi oldalakon megosztani.

Hipstamatic ($1.99)

©

Analógnak látszó digitális fotózás. A Hipstamatic visszahozza az old school fényképezés hangulatát – a látványt, az érzést, a kiszámíthatatlanság szépségét. Előre választható képeffektek, egyedi kezelőfelület, lencsecsere, különböző filmek kiválasztása és vakubeállítások – digitálisan. A profi fotósok imádják, a kritikus hangok szerint földi halandóknak túlságosan bonyolult.

ShakeItPhoto ($1.99)

©

Szuper polaroidimitátor. Még rázni is lehet, hogy könnyebben száradjon és hívódjon a kép, amit aztán emailezni lehet vagy a Facebookon megosztani. 

3Instagram (ingyenes)

©

Szeretné, ha a portré vagy a tájkép éles maradna, de a kontúrokat enyhén elmosná, a színeket pasztellszerűvé változtatná? Esetleg a fénypontokat csillag alakúvá alakítaná? Polárszűrővel az üvegen visszatükröződő képet hangsúlyozná ki, nem a kirakat mögötti tárgyakat? Egy-egy kép hangulatát, minőségét drámaian megváltoztatja különböző szűrők használata. Utólag választható effektek, könnyebb megosztás Facebookon, Twitteren vagy Flickren.

Adobe Photoshop Express (ingyenes)

©

Az Adobe Photoshop Express képszerkesztő és fényképfeldolgozó szoftver: rögzítés, szerkesztés, megosztás a Photoshop.com, a Facebook és a Twitpic felületén.

Tilt Shift Focus ($0.99)

©

A maketteffekt-generátorral újonnan készített képet vagy korábbi felvételt is átalakíthatunk. Makett-, miniatűr- vagy zoomeffektek állnak rendelkezésre, a végeredményt pedig emailen vagy a Twitteren lehet megosztani másokkal.

TiltShift Generator ($0.99)

©

Retro játékkamera-képek készítésére szolgál. A miniatűr fotóktól a vintázsképekig. Emailen, Twitteren és Facebookon lehet megosztani.

ComicBook ($1.99)

©

Kalandra vágyik? Szeretne szuperhős lenni? Másodpercek alatt képregényfigurává alakulhat a barátaival egyetemben. A fotókat rajzhatású képpé alakíthatja realisztikus képregény stílusú szűrőkkel, buborékokkal, speciális betűtípusokkal, választható klasszikus képregénygrafikákkal, tucatnyi sablonnal. Publikálás a Facebookon.

360 panorama ($0.99)

©

Tudja, milyen az, ha egy fotó előtt állva úgy érzi, ott van a helyszínen, lenyűgözve bámul, talán még a szél zúgását is hallja? Persze minél nagyobb a kép, annál hatásosabb – de ilyen képet csak profik és türelmesek tudnak készíteni. És a panoráma-összeillesztő program használói. Nincs állvány, nincs átfedések méricskélése, csak a puszta élvezet.

HDR Foto ($1.99)

©

Nagy dinamikatartományú képek jóval egyszerűbben, mint a hagyományos kamerával. Szürreális színhatások – mintha 2, 3, 5 vagy akár 9 kép lenne összefésülve.

Super8 ($0.99)

©

Mozgóképekre tesz oldschool effekteket – briliáns felhasználói felületen.

Perfectly Clear ($1.99)

©

Kedvezőtlenek a fényviszonyok, mákos a kép? Digitális fotózásnál sokszor előfordul, mert a parányi képérzékelőre sok millió pixelt zsúfol a kamera. Nem gond. A Perfectly Clear automata zajszűréssel, képélesítéssel kiküszöböli ezeket a problémákat. Az előre beállított felbontásban készült fotót emailen, Twitteren vagy Facebookon lehet megosztani.

Pic Grunger ($0.99)

©

Ezzel az alkalmazással úgy tűnik majd, mintha a sztárfotó évek óta egy klub falán lógott volna. 11 grunge effekt - többek között karcolás, gyűrődés, kosz, kopás, kifakult foltok -, hat fajta textúra, hat színstílus - bármilyen, az eszközön tárolt képet át lehet vele alakítani. Lehet poénos partifotót készíteni vagy művészi felvételt, ahogy tetszik.

Leegyszerűsíti az életet a Dropbox, amivel a legkönnyebb gépre/gépről a telefonra menteni a képeinket, szinkronizált mappa a számítógépen, amit meg lehet osztani a telefonnal, és fel-le másolni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
techline.hu Új technológiák

iPhone töltése konnektor nélkül

Sok jót lehet elmondani az Apple okostelefonjáról, azonban a készenléti/beszélgetési idő nem tartozik ezek közé. Szerencsére akkor is feltölthetjük készülékünket, ha nincsen konnektor a közelben.

hvg.hu Tech

Új iPhone nélkül is menő az Apple

Óriási, 69 százalékos bevételnövekedésről számolt be az Apple vállalat eredményeinek mai ismertetése során, annak ellenére, hogy a kifutó iPhone 4 iránt csökkent a kereslet. Az iPadekből és a Mac számítógépekből rekordmennyiséget adtak el, szeptemberben pedig jön a gyorsabb, erősebb és jobb kamerás iPhone 5.

techline.hu Tech

Google+ már iPhone-on is

Már nemcsak az androidos készülékeken, hanem az iPhone-okon is elérhető a Google közösségi szolgáltatása.

Átengedte Várhelyi Olivért az EP jogi szakbizottsága

Átengedte Várhelyi Olivért az EP jogi szakbizottsága

Történelemhamisítással vádolja Lengyelország a Netflixet

Történelemhamisítással vádolja Lengyelország a Netflixet

Elloptak egy győri érmegyűjteményt, hamisítványokat állítottak ki helyette

Elloptak egy győri érmegyűjteményt, hamisítványokat állítottak ki helyette

Elmenekült az országból a lemondott bolíviai elnök

Elmenekült az országból a lemondott bolíviai elnök

Kizártak az Oscar-versenyből egy osztrák filmet, mert túl sok benne az angol szöveg

Kizártak az Oscar-versenyből egy osztrák filmet, mert túl sok benne az angol szöveg

Új helyzetet teremt az olajpiacon az új iráni olajmező?

Új helyzetet teremt az olajpiacon az új iráni olajmező?