szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már nem csak a Google, a Yahoo vagy az Amazon, de az Apple is jó üzletet lát a közel egymillió előfizetővel rendelkező streaming szolgáltató felvásárlásában.

Miért fizetne valaki a kábeltévéért, ha a neten ingyen meg lehet nézni a tévésorozatokat? Az Egyesült Államokban a Hulu legálisan kínálja ezt a szolgáltatást – és most a cég eladó.

Az Apple azt fontolgatja, hogy megvásárolja a népszerű amerikai online tévéprogram-platformot a Wall Street Journal híre szerint. A lap "megbízható forrásokra" hivatkozva azt írja, a tárgyalások még nagyon korai stádiumban vannak, és azt sem lehet tudni, ajánlattételre sor került-e már.

A Hulu mögött az NBC/Universal-tulajdonosa (Comcast), a Disney, a Fox-tévécsoport tulajdonosa (News Corp) és a Providence Equity Partners magántőke társaság áll.

Korábban az Amazon, a Google és a Yahoo is érdeklődött már a Hulu iránt. Érdeklődött a Microsoft is, de visszaléptek.

Az amerikai csatornák egy éve vágtak bele a Huluval az online-üzletbe próbaképp. Tévésorozatokat lehet ingyen megnézni a Hulun, mely reklámokból tartja fenn magát, illetve a 7,99 dolláros prémium szolgáltatás hoz bevételt a cégnek. Ezer tévésorozat 33 000 epizódjához lehet hozzáférni és több száz mozifilmet lehet megnézni a legkülönbözőbb eszközökről - számítógépekről, okostelefonokról.

A kezdeményezés rengeteg feszültséget okozott a kábeltévé társaságokkal, melyek nyilván pénzért kínálnak nagyon hasonló szolgáltatást. A wsj szerint ez lehet az oka, hogy jelenlegi tulajdonosai kihátrálnának a projekt mögül.

A videostreaming szolgáltatás (a filmeket nem töltik le, hanem az interneten lehet megnézni, mint a YouTube-on) csak az Egyesült Államokban elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
life-style.hu Tech

Így lesz az iPhone univerzális távirányító régi tévékhez is

A mai tévék nagy része már képes arra, hogy wifi kapcsolat segítségével kommunikáljon az okostelefonokkal. Ez nem is olyan nagy különlegesség, ám egy új kiegészít segítségével az iPhone a régi tévéket is képes irányítani. Mint egy univerzális távirányító.

MTI Gazdaság

Jobban szeretik a tévénézők a termékelhelyezést, mint a reklámot

A tévénézők 70 százaléka látott már olyan magyar gyártású tévéműsort, amelyben találkozott termékmegjelenítéssel, s a többség ezt szívesebben nézi, mint a reklámot - olvasható az Ipsos a közelmúltban végzett felmérésének összefoglalásában, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-nek.

Fegyveresek hada védi a Capitoliumot, ahol megkezdődött a vita Trump elmozdításáról

Fegyveresek hada védi a Capitoliumot, ahol megkezdődött a vita Trump elmozdításáról

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Leesett a hó, több vonatot nem indított el a MÁV

Leesett a hó, több vonatot nem indított el a MÁV