Látványos és hasznos apróságok az Asztalra

Látványos és hasznos apróságok az Asztalra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Vistában a Sidebar, az OS X-ben a Dashboard, a Linuxon a gDesklets, vagy a lassan már...

A Vistában a Sidebar, az OS X-ben a Dashboard, a Linuxon a gDesklets, vagy a lassan már elkészülő új, KDE 4 felület saját megoldása várja a felhasználókat. És persze ne feledkezzünk meg a Yahoo! Widgets-ről vagy a Samurize-ról. Arról már nem is szólva, hogy vannak még online megoldások is, mint az iGoogle vagy a Netvibes. Nincs még vége, de talán ezek a legnépszerűbbek.

Több ezer apró alkalmazás vár ránk

Widgetek készülnek is rájuk szép számmal, ám sajnos a kompatibilitás nem az erősségük, így azután ha találunk egy jó kis „kütyüt” OS X-re, azt Vistán nem feltétlenül fogjuk használni.
Nem így, ha a yourminis.com-ra látogatunk, ahol a letölthető widgeteket szinte minden népszerű formátumba elmenthetjük. Legyen szó OS X Widgetről, Vista Sidebar vagy iGoogle Gadgetről, esetleg MySpace, Netvibes stb. mütyürökről, itt mindegyik változatban megkapjuk őket.
Az oldalon kategóriákra bontva találjuk meg a több ezer apró alkalmazást, és persze kereshetünk is a kínálatban, szinte nincsen olyan téma, amihez ne találnánk megfelelőt. Ha megvan, amit kerestünk, néhány kattintás és a kívánt formátumban menthetjük, vagy például a Netvibes és az iGoogle esetében egyetlen kattintással rögtön használatba is vehetjük.

A widget hátsó oldalán választhatjuk ki, milyen formátumban szeretnénk menteni.

Ha regisztrálunk, saját widgeteket is közzétehetünk, és persze fejleszthetünk a yourminis,com-ra is, ehhez segédleteket is találunk az oldalon.
Ezentúl tehát egyetlen mozdulattal használhatjuk kedvenc apróságainkat a különböző rendszereken, és persze az sem jelent így gondot, ha saját widgetünket szeretnénk többféle formátumban közzétenni, lehetőleg anélkül, hogy mindenhova külön-külön kelljen megírni.

Hozzászólások