Telefonszexet követelt: két évre ítélték

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A huszonhárom éves Jeffrey Robert Weinberg nem tudta védeni magát a vád ellen...

A huszonhárom éves Jeffrey Robert Weinberg nem tudta védeni magát a vád ellen, miszerint feltört egy magánszámítógépet, így meg kellett kezdenie kétéves büntetésének letöltését.

Amor Hilton, egy webkettes sztár

Weinberget többhetes nyomozás után fogták el, amelyben az áldozat, Amor Hilton segítsége elengedhetetlennek bizonyult. A hölgy egyébként maga is megérne egy cikket, Amor Hilton az emot, vagy valamilyen azutáni stílust képvisel, és népszerű videoműsort vezet, amelynek címe Bare Naked, azaz Meztelenül. A honlapján pedig meggyőződhetünk arról, hogy nem véletlen, hogy éppen őt találta meg a hacker: Amor nem éppen szégyellős.
A problémák akkor kezdődtek, amikor Amor nem tudott belépni a MySpace oldalára, nemsokára pedig telefonon zaklatni kezdte egy magát VIP-nek nevező személy. A nem éppen elővigyázatos Weinberg egyébként máskor is használta ezt a nicket. A hívások folytatódtak, és egyre fenyegetőbbek lettek, számolt be Amor Hilton.
Eközben a hacker állítólag Amor Hilton mobilszámláján és a műsorát tartalmazó videoszájton lévő accountján is átvette a hatalmat, cserébe aktfotókat és telefonszexet követelt.
Hilton jelentette az esetet a rendőrségen, és rögzítette az egyik hívást. Weinberget azután tartóztatták le, hogy Amor felismerte őt egy rendőrségi fotón, ugyanis a hackert már ismerték a yardon. És hogy honnan tudta Amor, hogyan nézett ki Weinberg? Hát úgy, hogy a hacker fotót is küldött magáról a lánynak.
Weinberg még egy darabig a rácsok mögött marad, mert amellett, hogy le kell töltenie a kiszabott két évet, az előző büntetése utáni próbaidő megszegéséért is felelnie kell.

forrás: wired.com

Hozzászólások