Készítsen 3D fotóalbumot és képernyővédőt, ingyenes programmal

Készítsen 3D fotóalbumot és képernyővédőt, ingyenes programmal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Néha az ember beleakad olyan programokba az interneten, amelyeknél nem érti, miként mernek...

Néha az ember beleakad olyan programokba az interneten, amelyeknél nem érti, miként mernek érte pénzt kérni a fejlesztők. Néha viszont olyan programba is belefuthatunk, ami a fejlesztők jóvoltából ingyen van, pedig biztosan sokan fizetnének is érte. Persze mi mindig ez utóbbinak örülünk, mint most is, amikor bemutatjuk a Photo! 3D Albumot.

A program felülete nincs túlbonyolítva

E program segítségével játszi könnyedséggel készíthetünk látványos, 3D-s fotóalbumot kedvenc képeiből. Nincs más tennivalónk, mint kiválasztani a legjobban tetsző 3D-s témát a kínálatból (japánkert, kiállítási terem, hegyvidék, kastély stb.), majd a felhasználni kívánt képeket egyenként, a fogd és dob módszerrel rádobálni a 3D-s térben „kiaggatott” képkeretekre. De ha még ennyit sem szeretnénk dolgozni, akár egyszerre több képet is rádobhatunk a felületre, s a program automatikusan elrendezi őket a „terepen” (lecserélve az összes keret tartalmát, vagy csak az üresen maradtakat töltve ki). Minden képhez megjegyzéseket fűzhetünk, amelyek azután a tárlat megtekintésekor elolvashatók.

Számtalan téma közül választhatunk

A Preview gombra kattintva megtekinthetjük térbeli kiállításunkat. Alapértelmezésben a program vállalja a tárlatvezető szerepét, de ha közben megnyomjuk az F1 billentyűt, magunk is sétálgathatunk a terepen. Ilyenkor a bal egérgombbal mehetünk előre, a jobbal hátra, az egér mozgatásával pedig irányíthatunk. A Shift gombbal gyorsíthatunk, a Space segítségével ugorhatunk, az Enter megnyomásával pedig teljes képernyőn is megszemlélhetjük azt a képet, amelyik előtt éppen megálltunk.

Megosztás többféle formátumban
Ha elkészítettük virtuális képtárunkat, már csak a megosztásról kell gondoskodnunk. Szerencsére ez a programmal szintén gyerekjáték: a Share gombra kattintva többféle formátumban is publikálhatjuk művünket.
Készíthetünk Shockwave alapú webes galériát (ez még béta állapotban van), 3D-s képernyővédőt (ehhez szükség van a Photo! 3D Screensaver telepítésére is a célgépen), Windowson önállóan futtatható galéria alkalmazást, telepíthető programot vagy VRML formátumú 3D-s webes galériát.

Többféle formátumba exportálhatunk...

A képminőség meghatározásával kordában tarthatjuk a méreteket is. Az önállóan futtatható programok esetében az irányítás a Preview móddal egyezően történik, a Shockwave esetében kicsit más, talán még egyszerűbb. A Shockwave változathoz a HTML kód mellett egy preview.exe-t is kapunk, így azzal is futtatható, akár CD-ről is.
Az albumainkat megoszthatjuk a Pho.to.com oldalon is, de persze a sajátunkon is közzétehetjük.

A program innen tölthető le, ezen az oldalon pedig folyamatosan találunk hozzá újabb letölthető 3D-s környezeteket.
Ezen az oldalon pedig a felhasználók által feltöltött Shockwave formátumú 3D albumokat csodálhatunk meg.


Hozzászólások