Többféle hálózati beállítás használata, gyorsan és kényelmesen

Többféle hálózati beállítás használata, gyorsan és kényelmesen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Avanquest Connection Manager éppen ezt teszi lehetővé, ráadásul mostantól...

Az Avanquest Connection Manager éppen ezt teszi lehetővé, ráadásul mostantól ingyen, mivel a 30 dolláros programot most bárki letöltheti a cég honlapjáról. Ezért cserébe egy ízlésesen elhelyezett bannerrel kell csak megbékélnünk a program felületén, illetve telepítés után el kell végeznünk egy ingyenes online regisztrációt, a termékkulcsért cserébe.
Az persze önmagában azért nem lenne nagy kunszt, ha a program megpróbálna segíteni a Windowsnak mindig beazonosítani egy már ismert hálózatot, és ahhoz csatlakozni, hiszen erre - általában - a Windows is képes. Ám az Avanquest szoftvere ennél azért többre is képes.

Könnyen átlátható felület

Létrehozhatunk benne több profilt, az általunk használt hálózatok jellemzőinek megfelelően. Megadhatjuk a csatlakozás módját, az ehhez használt eszközt, a munkacsoportot, az adott hálózatban alapértelmezettként használható nyomtatót és e-mail beállításokat (például SMTP szerver, használandó kliens stb.), merevlemezeket. Kiválaszthatjuk, hogy az adott hálózatban melyik tűzfalunk működjön (a Windows sajátja, vagy az általunk telepített), és megadhatunk különböző VPN kapcsolatokat is.

Minden részlet megadható

Természetesen a program a már létrehozott profilok közül automatikusan is képes választani, a helyzetnek megfelelően, de lehetőség van a kézi vezérlésre is.
Ha tehát többféle hálózatban dolgozunk notebookunkkal, érdemes próbát tenni az Avanquest szoftverével, hiszen nagyban megkönnyítheti a már bevált beállítások azonnali alkalmazását, az adott helynek megfelelően. Ennél olcsóbban pedig már nem valószínű, hogy adni fogják a programot... :)

Hozzászólások