Futtassa alkalmazásként kedvenc weboldalait!

Futtassa alkalmazásként kedvenc weboldalait!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Google Docs felér egy komplett irodai csomaggal, s ha a gépünkön állandó az...

A Google Docs felér egy komplett irodai csomaggal, s ha a gépünkön állandó az internetes kapcsolat, praktikusan tudjuk használni akár folyamatosan is. Ha emellett még néhány online adatbázis-kezelőt, közösségi oldalt, fájlmegosztót és más fontos online alkalmazást is futtatunk, akkor a böngészőben egy idő után áttekinthetetlenül sorakoznak a megnyitott „fülek”.
Az alábbi két programmal ikonnal indítható alkalmazást varázsolhatunk kedvenc weboldalainkból. A működéshez persze szükség van továbbra is az online kapcsolatra, de sokkal kényelmesebben dolgozhatunk így mondjuk több Google Docs-os dokumentumon, mint a böngészőn belül „fülezve”.

Fluid (OS X)
Kezdjük rögtön az OS X-es programmal! A Fluid tulajdonképpen egy oldalspecifikus böngésző, amelynek a segítségével pillanatok alatt készíthetünk önálló alkalmazást kedvenc honlapunkból, saját ikonnal ellátva (lehet a honlap ikonja, vagy választhatunk tetszőleges PNG fájlt).

Néhány mozdulat...

...és máris van Gmail alkalmazásunk

A feladat nagyon egyszerű, csak meg kell adnunk a webalkalmazás linkjét, kiválasztanunk, hol jöjjön étre új alkalmazásunk (például az Applications mappában), és persze választani kell hozzá egy ikont, amelynek a segítségével ráismerünk.
Nemcsak alkalmazást hozhatunk létre, hanem akár a menüsorban is elhelyezhetjük kedvenc webes alkalmazásunkat, amelyet így egyetlen gombnyomással elérünk. Ráadásul, különféle scriptek segítségével, ezeket tökéletesen testre szabhatjuk.

Tökéletesen testreszabható

Érdekesség a CoverFlow lehetőség, amelynek sa egítségével a Finderben és az iTunesban megszokott módon böngészhetünk képeket online alkalmazásunkban.

Bubbles (Windows)
A Bubble () hasonló dolgot valósít meg Windowson, mint a Fluid OS X-en. Itt is könnyedén készíthetünk önálló ablakban, külön alkalmazásként futó „programokat” kedvenc webalkalmazásainkból. Egyetlen mozdulat csupán, és a hozzájuk tartozó ikon is az Asztalra kerül. 

Windows alatt sem bonyolult a dolog

Akinek nem jönne be (mellesleg elmarad a Fluid nyújtotta kényelemtől), az megpróbálkozhat a Prismmel is, amelyről korábbi cikkünkben írtunk.


Hozzászólások