Mostantól az ölében tartva is bátran használhatja notebookját!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Míg laptop gépeinket egyre szívesebben használjuk otthoni...

Míg laptop gépeinket egyre szívesebben használjuk otthoni számítógépnek is, egy Logitech felmérés kimutatta, hogy sok felhasználó úgy érzi, amit a hordozhatóságon nyer, azt kényelemben elveszíti. A megkérdezettek 60 százaléka például szeret a kanapén elnyúlva számítógépezni, ugyanakkor több mint 50 százalékuk aggódik a gépből áradó hő miatt, és 43 százaléknak meggyőződése, hogy ez a melegedés lelassítja vagy károsítja laptopját.

„A kutatással sikerült beazonosítanunk az otthoni laptop felhasználás két legjellemzőbb módját: a rendszerezett, otthoni iroda jellegű felhasználást és a rendszerezetlen helyeken, például a nappaliban történő kikapcsolódást” – mondta Denis Pavillard, a Logitech billentyűzet részlegének marketing-alelnöke. „Pontosan megértettük, hogy mire gondolnak az emberek, amikor a hordozhatóság előnyeit szeretnék élvezni úgy, hogy az ne menjen a komfortérzet rovására. Olyan eszközöket kínál most a Logitech a laptopozás kényelmesebbé tételére, melyek tervezése során messzemenőkig figyelembe vettük a hordozható gépek otthoni felhasználásával kapcsolatos átfogó ismereteinket.”
Ezeket az igényeket a Logitech a Cooling Pad N100, a korábban már bemutatott Comfort Lapdesk és más alapvető laptop kellékei segítségével tudja kielégíteni.

Javítja a laptop körüli légmozgást
Miközben laptop gépünkkel az ágyon vagy a kanapén heverészve böngészünk, vagy akár egy asztalnál ülve rádugjuk kedvenc külső billentyűzetünket és egerünket, a Logitech Cooling Pad N100 folyamatosan javítja a gépünk körüli légmozgást. A Cooling Pad N100 redőzött felületén egy USB csatolóról táplált ventilátor egyenletesen és csendesen teríti szét a levegőt, így megvédi a felhasználót a gépből áradó melegtől.

Míg más hűtőlapok szellőzőnyílásait könnyen eltömítheti maga a számítógép, vagy a felhasználó ruhájának lelógó részei, addig a Cooling Pad N100 hátul szívja be a levegőt, így állandó, akadálytalan légáramlást biztosít. A zárt, masszív kialakítás megvédi a belső ventilátort a portól és a fizikai károsodástól.
Bár a hatékonyságra tervezett Cooling Pad N100 fogyasztása alacsony, teljesítménye elegendő a laptop körüli levegő megmozgatására. Egyetlen USB kábelen csatlakozik a géphez, és kíméletesen használja annak akkumulátorát.

Ár és elérhetőség
A Logitech Cooling Pad N100 megjelenése Európában július elejére várható, ajánlott fogyasztói ára €29,99 lesz. A Logitech Comfort Lapdesk €39,99 ajánlott fogyasztói áron Európa-szerte már kapható. Az alapvető laptop kiegészítők teljes sora megtekinthető a weboldalon.

Hozzászólások