Az Adobe bemutatta az új Directort

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Director 11.

A Director 11.5 új szolgáltatásai közé tartozik az új audiomotor, amellyel a fejlesztők 5.1 surround hangot használhatnak, a valós idejű keverés segítségével pedig hanghatásokat készíthetnek. A H.264 formátum támogatásának és az RTMP-alapú adatfolyamoknak köszönhetően a felhasználók nagyfelbontású videotartalmakat hozhatnak létre. A fejlesztők emellett importálhatnak 3D anyagokat közvetlenül a Google SketchUp-ból is. Az NVIDIA PhysX motorra épülő fejlett fizikai képességek segítségével továbbá a felhasználók olyan játékokat és szimulációkat készíthetnek, amelyek valódi gravitációt és más hasonló hatásokat modelleznek.

„A Director 11.5 fontos mérföldkő a küldetésünkben, amelynek keretében fejlett audio- és videoszolgáltatásokat kívánunk biztosítani a játékfejlesztőknek és a multimédiás alkalmazások készítőinek” – mondta Naresh Guptam, az Adobe nyomtatási és kiadási megoldásokkal foglalkozó részlegének alelnöke. „A Director 11.5 vadonatúj audiomotorjával és a jó minőségű videók használatűval a játékfejlesztők eddig példátlan 3D-s online játékélményt nyújthatnak.”

„Az Adobe Director egy kiváló platform a lebilincselő, izgalmas 3D Shockwave játékok fejlesztéséhez, amelyek fontos szerepet játszanak a vezető pozíciónk megerősítésében a gyorsan növekvő 3D online játékok piacán” – mondta Rob Small, a legnagyobb, online játékokat tartalmazó weboldal és az Adobe Shockwave modul első számú terjesztője, a Miniclip vezérigazgatója. „Mivel minden 3D játékunkat az Adobe Director programmal fejlesztjük, az új verzióval olyan gazdag játékélményt nyújthatunk, amelyet napjainkban az online játékosok világszerte elvárnak.”

Az új szolgáltatások mellett a Director 11.5 továbbra is támogatja a JavaScript és a Lingo programozási nyelveket (utóbbi a Director sajátja).
A program a beépített funkciók mellett továbbiakkal is felruházható külső fejlesztők kiegészítőinek segítségével.

A 11.5-ös változat újdonságainak részletes listáját itt vethetik össze a korábbi verziókkal.

Árak és elérhetőség
Az Adobe Director 11.5 várhatóan 2009 márciusának végétől lesz megvásárolható. A program használható Windows XP, Vista és Mac OS X 10.5 rendszereken (utóbbi esetben csak Inteles Macen). Az Adobe Shockwave lejátszó e rendszerek mellett a Mac OS X 10.4 verzióján, akár PowerPC alapú Macintosh-okon is fut.

Hozzászólások