Gyorsabb fájlmásolás és tökéletes fájltörlés Windowson

Gyorsabb fájlmásolás és tökéletes fájltörlés Windowson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A bevezetőben említett gondon segíthet a KillCopy névre hallgató kis alkalmazás...

A bevezetőben említett gondon segíthet a KillCopy névre hallgató kis alkalmazás, amely számos, másolással kapcsolatos extra lehetőséget nyújt. Elsősorban persze akkor van értelme bevetni, ha nagyobb fájlmennyiséget szeretnénk másolni. Fikarcnyi állományok esetében nem oszt, nem szoroz, hogy a KillCopy-t, vagy a Windows saját megoldását használjuk-e.

Pillanatok alatt testreszabhatjuk

Nagyobb fájlok (vagy sok fájl) estében viszont észrevehetően gyorsíthatjuk például a hálózati meghajtókon, vagy két helyi merevlemez között történő fájlmásolás sebességét. Ha egy másolás rendszerhiba miatt megszakad, a program a rendszer újraindítása után is képes ott folytatni az adatátvitelt, ahol az abbamaradt. Ha nem annyira a sebességre, mint inkább a megbízható végeredményre hajtunk, bekapcsolhatjuk az ellenőrzési lehetőséget is, amely ugyan lassítja az eljárást, viszont így garantáltan hibátlan lesz a másolat.
Érdekesség még, hogy fájlok mozgatása esetén a forrásfájl egyszerű törlése helyett kérhetjük azt is a programtól, hogy visszaállíthatatlanul likvidálja az adott fájlt, miután átmásolta azt. Ez megint csak lassabb, de adatbiztonság szempontjából praktikus funkció.

Beépül a helyi menübe is

A program egyébként tele van zsúfolva hasonló apró opciókkal: ha egy másolás alatt lévő fájl már létezik, automatikusan össze tudja hasonlítani azokat, és ha nincs változás, külön kérdés nélkül folytatja a többi állomány másolásával a feladatot. De akár arra is megkérhetjük, hogy a már létező fájlt nevezze át és másolja mellé az újat. NTFS fájlrendszer esetében létrehozhatunk vele hard linkeket, a másolási folyamatokról pedig naplófájlt is kapunk a program könyvtárában, így később bármikor visszanézhetjük, mit, hová tettünk.

Ha kell, átnevezi a már létező fájlokat

A program beépül a Windows helyi menüjébe, így egyetlen mozdulattal tudjuk használni a funkcióit, sőt ha nagyon megtetszik, akár a fogd és dobd alapú fájlmásolási műveleteket is rábízhatjuk a Windowsban, a rendszer saját eljárása helyett.
A beállításokat külön szabhatjuk meg a hálózati, illetve a helyi másoláshoz, és ha nem tetszene a program alapértelmezett felülete, a készítő oldaláról letölthetünk különféle skineket hozzá (sőt, alapból is három közül választhatunk).

Hozzászólások