Youtube, Facebook, Twitter és videokonferencia az Asztalon

Youtube, Facebook, Twitter és videokonferencia az Asztalon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

E népszerű szolgáltatásokat persze el lehet érni egy böngészőből is, ám a Desktube használata némileg egyszerűsíti a...

E népszerű szolgáltatásokat persze el lehet érni egy böngészőből is, ám a Desktube használata némileg egyszerűsíti a dolgokat.
A program elsősorban a Youtube kényelmesebb és áttekinthetőbb elérésére van kihegyezve, a Facebook és a Twitter inkább csak amolyan extrák. Utóbbi használatára például akadnak sokkal jobb megoldások.
Ha viszont a YouTube-ról van szó, a Desktube valóban sokat dob a népszerű videómegosztó használatán.
Letöltés és telepítés után (a program Adobe Air alapú, így fut Windowson, Macen és Linuxon egyaránt) egy szürkés felület fogad minket, amelyen néhány népszerű videót látunk. Ha föléjük visszük az egérkurzort, választhatunk, hogy csak belenéznénk egy harminc másodperces részletbe az előnézeti kép segítségével, vagy azonnal elindítanánk a lejátszást.

DeskTube működés közben

Utóbbi esetben új lapon találjuk magunkat, ahol azonnal elindul a lejátszás. A lejátszó mellett éppúgy megtaláljuk a kapcsolódó anyagokat, mintha a YouTube oldalán lennénk, de ha csak a videóra vagyunk kíváncsiak, megnyithatjuk azt külön ablakban is.
Az embedd kódokat vagy a közvetlen URL-t egyetlen mozdulattal vágólapra másolhatjuk, megjeleníthetjük a videóról megtalálható információkat, és kényelmesen kommentálhatjuk, értékelhetjük is azt.
A videók megtalálására több módszer is rendelkezésre áll, a különféle szempontok alapján történő rendezéstől (népszerűség, szavazatok aránya stb.) a hagyományos, kulcsszavas keresésig.

Kommentezni is tudunk

Ha van Youtube fiókunk, akkor menthetünk videókat a Kedvencekbe, és tallózhatunk azon csatornák kínálatában is, amelyekre feliratkoztunk. Mindezt áttekinthetőbb formában, mintha a YouTube oldalán tennénk.
Ha van webkamera a gépünkhöz csatlakoztatva, akár felvételeket is készíthetünk, és azokat később feltölthetjük a YouTube-ra (ugyanígy persze más videók feltöltésére is van mód a programban).

Közösségi élet
A DeskTube használható Facebook és Twitter kliensként is, bár ezen a téren nem nyújt túl sokat. Viszont kényelmes megoldás egy felületről elérni mindkét közösségi oldal üzeneteit, akár videózás közben is.
Extra szolgáltatásként videokonferenciázhatunk is a programmal, akár egyszerre négyen is. Ehhez létre kell hoznunk egy ingyenes hozzáférést.

Lejátszás külön ablakban

A program funkcióiról remek tutorial videókat találni itt, ezek alapján könnyedén eldönthető, szükségünk van-e rá, vagy inkább maradunk a YouTube weben keresztüli nézegetésénél.

Hozzászólások