iPhone vs. Android – 2010

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2010. április 8-án, a budapesti Wax Kultúrgyárban rendezik az első magyarországi, kifejezetten az okostelefonokra és a mobilitásra koncentráló konferenciát. Átadják „Az Év Alkalmazása” díjakat is.

A hagyományteremtőnek szánt esemény célja, hogy összehozza az okostelefonok, platformok és alkalmazások, illetve általában a mobilitás és mobilkultúra iránt érdeklődőket: üzletembereket, dizájnereket, fejlesztőket, kommunikációval és marketinggel foglalkozó szakembereket, illetve mindenkit, akit érdekelnek a terület lehetőségei.

A mobiltechnológia és a platformok rohamos fejlődése szüli az igényt, hogy az ágazat gyarapodó számú hazai szereplője és az érdeklődők szakmai fórumon ismerhessék meg közelebbről egymást és az aktuális trendeket. Az egész napot kitöltő esemény során a résztvevők nemcsak az okostelefonok piacáról kaphatnak közelebbi képet, de megtudhatják, hogyan viszonyulnak a hazai fejlesztések a nemzetközi élvonalhoz, illetve milyen lehetőségeik vannak a felzárkózásra.

A konferencia programjában a hazai mobiltelefon-szolgáltatók (T-Mobile, Pannon, Vodafone), illetve a nagy telefongyártók (Motorola, HTC) szaktekintélyek tapasztalatai mellett helyet kapnak a nemzetközi sikerű hazai fejlesztések és fejlesztők is, mint például az online videostream szolgáltató Ustream, vagy a navigációs szoftvereket fejlesztő Nav N Go.
A konferencia témái között szerepelnek továbbá az olyan, a mobiltechnológia által egyre inkább bekebelezett területek, mint a játékok fejlesztése, a tartalomszolgáltatás, vagy a mobil marketingkommunikáció. A konferencia műhelyszekcióiban részt vevők számára lehetőség lesz, hogy a különböző mobilplatformokon (iPhone, Android) szerzett tapasztalataikat egymás közt megosszák.

A rendezvény keretében sor kerül az „Az Év Alkalmazása” díjak átadására és a nyertes alkalmazások rövid bemutatására is. Az alkalmazásokat a fejlesztők a konferencia honlapján nevezhetik be.

A konferencia szervezői és egyben szakmai védnökei az online trendek elismert hazai szakértője, Dobó Mátyás és a mobilalkalmazások fejlesztésében érdekelt Krasznai Zoltán.

Hozzászólások