Mobil 3D-s képernyőt fejlesztettek ki

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A japán Sharp elektronikai konszern bemutatta speciális szemüveg nélkül is háromdimenziós képet mutató, nagy fényerejű monitorját. A technológia hátulütője, hogy egyelőre csak kisméretű, legfeljebb 7,5 cm átlójú monitoroknál alkalmazható, és csak meghatározott távolságról, 30 centiméterről nézve mutat három dimenziós képet.

Az éritőképernyős LCD panelek a méretbeli korlátozások miatt praktikusan csak mobil készülékekben alkalmazhatóak. Alkalmasak három dimenziós játékokhoz, valamint fényképek és videofelvételek megtekintésére.

A 3D tévékészülékek már megjelentek a piacon, igaz, ezeket csak szemüveggel lehet nézni. A japán Sony Corp. és Panasonic Corp., valamint a dél-koreai Samsung Electronics Co. és LG Electronics, cégek már vagy árulják 3D modelljeiket, vagy már bejelentették piaci bemutatását.

A Sharp kisméretű 3D képernyője nem igényel speciális szemüveget a 3D kép észleléséhez, mivel a meghatározott távoságban lévő két szemnek két különböző képet jelenít meg. A képernyő elforgatva és több szögből szemlélve is három dimenziós képet mutat.

A képernyő valószínűleg elsőként a Nintendo DSi játékkonzoljában jelenik meg kereskedelmi forgalomban. A Sharp nem hozta nyilvánosságra azoknak a cégeknek a neveit, amelyekkel tárgyalásokat folytat a képernyő alkalmazásáról. A képernyő-panelek tömeges gyártása hónapokon belül elkezdődhet.

Hozzászólások