Találmányok, amelyek egy háziasszonyt is lázba hoznak

Találmányok, amelyek egy háziasszonyt is lázba hoznak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A modern háztartás értelemszerűen a benne élők kényelmét hivatott szolgálni, így a most következő három találmányt...

A modern háztartás értelemszerűen a benne élők kényelmét hivatott szolgálni, így a most következő három találmányt pont azért válogattuk össze, mert szerintünk tényleges hasznuk van. Persze nem világmegváltó ötletekről van szó, csupán olyan kisebb-nagyobb eszközökről, amelyek a hétköznapok során nyújthatnak némi segítséget, bár eddig nem éreztük égető hiányukat. Azonban a technikai újdonságok nem csak a kocka pasikat hozzák lázba, ezt bizonyítja a következő válogatás is...

Szekrény, ami ruhát tisztít

Az idei IFA kiállításon mutatta be az LG legújabb találmányát, amely egy ruhatisztításra képes gardróbszekrény. A Tromm Styler fantázianéven futó modell egy elegáns szerkezet, külsejében leginkább a modern hűtőkre hajaz, de funkciója sok háztartás valódi segítsége lehet a hétköznapok során. A szekrény ugyanis egy kímélő eljárás keretében kigőzöli és sterilizálja a szöveteket, így az összes belerakott ruhát képes magától kitisztítani. Ez persze nem helyettesíti a nagymosást, csupán arról van szó, hogy egy kicsit cigifüstös, emberszagú, de nem koszos inget nyugodtan rábízhatunk, vagy egy kisebb folttal is könnyedén megbirkózik. A 40 decibeles működési zaj nem fogja halálba kergetni a családot, a gőzölés pedig hatékony munkát végez a gyártó ígérete szerint, így vizet és energiát is spórolhatunk. Hogy ezért mennyit is kell majd fizetni előre, már csak az a nagy kérdés.

©

Kulcstartó a mobiltelefon elhagyása ellen

Semmi egetverő technikai bravúr nincs a Cell Phone Watchdog nevű kulcstartóban, mégis sok ember életét könnyítheti meg ez az egyszerű újdonság, nem véletlen, hogy a CES 2010 kiállításon még a “Legjobb Innováció” díját is bezsebelték alkotói. Egy bluetooth kapcsolatra képes kis kulcstartóról beszélünk, amely azonnal pittyegni kezd, ha 10 méteres körzetünkön kívül kerül a telefonunk. Ez elsőre nem tűnik olyan nagy dolognak, de ha arra gondolunk, hogy a reggeli rohanás közben a konyhaasztalon felejtjük a mobilt, és csak órákkal később vesszük észre hiányát, akkor máris értékelni kezdjük a hordozható őrszemet. Már csak az a probléma, hogy a kulcsra mindenképpen figyelnünk kell ahhoz, hogy eszünkbe jusson a telefon - a megoldás tehát nem tökéletes, de mindenképpen hasznos. Az elbambulás ellen pedig sajnos még nem létezik tökéletes gyógymód.

©

Tükröm, tükröm, mondj el mindent

A The Cybertecture Mirror nevű terméket nemrég mutatták be Hong Kongban, a gyártó reményei szerint világsikerről lesz szó. Gyakorlatilag mindent belezsúfoltak egy tükörbe, amit csak a mai kor embere el tud képzelni: egy 800x500x50 milliméteres (víz és gőzálló) tükörlap valójában egy nagy méretű, színes, hangszórókkal felszerelt kijelző is, amely Android operációs rendszer, valamint beépített Wi-Fi segítségével képes a reggeli frizurakészítés és sminkelés közben friss hírekkel és információkkal ellátni minket, de személyes dolgainkat is figyeli. Például a mérleggel kommunikálva statisztikákat mutat súlyunkról, életmód és szépségápolás tippeket ad, vagy személyi edzőként funkcionál (hasonlóan a Kinect féle kamerás játékokhoz). Ja, és közben ez egy tükör. Ha véletlenül elfelejtettük volna.

Hozzászólások