Ne pazarolja tárhelyét: tartsa videóit távol a számítógépétől!

Ne pazarolja tárhelyét: tartsa videóit távol a számítógépétől!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A felhő alapú adattárolásnak rendkívül sok előnye van, többek között nem kell hozzá saját tárterületet használni, és...

A felhő alapú adattárolásnak rendkívül sok előnye van, többek között nem kell hozzá saját tárterületet használni, és az adatokat mindig és mindenhonnan el tudjuk érni. A vcloud.tv oldallal már videoállományok tárolására is használhatjuk a cloud technológiát. Mindössze annyi a dolgunk, hogy egy ingyenes regisztráció után feltöltünk egy videoállományt, megmondjuk, hogy milyen formára szeretnénk azt konvertálni, (azaz majd milyen eszközön fogjuk majd lejátszani), és rövid időn belül hozzájutunk ahhoz a linkhez, amelyen keresztül bárhonnan megnézhetjük kedvenc filmünket, tévésorozatunkat vagy személyes videónkat.

Az ingyenes változatban 1 Gbájt tároló területet kapunk

A szolgáltatás az ingyenes csomagon kívül több előfizetést is kínál, ezeknél a távolban tárolható adatok mennyisége, illetve egy-egy állomány maximális mérete növekszik. Az ingyenes változatban 1 Gbájt tárterületet kapunk, és legfeljebb 400 Mbájt lehet a videofájlok mérete. A legdrágább, havi 48 dolláros előfizetésért 500 Gbájton, akár 3,2 Gbájtos filmeket is tárolhatunk.

A konvertálásnál beállíthatjuk, milyen eszközre optimalizálja a rendszer a videót

A filmek feltöltése után kiválaszthatjuk, hogy várhatóan milyen eszközön fogjuk majd megnézni a videót (webböngésző, iPhone, iPhone4 iPad, iPad2 Android, Playstation 3), és ennek megfelelően fogja a rendszer optimális formára konvertálni a mozit. A konvertálás beállításakor négy videominőség közül választhatunk, ez egyben a átalakított fájl méretét is befolyásolja. Ugyancsak a konvertálási paraméterek között adhatunk meg egy feliratállományt is, az elkészült filmet így akár feliratosan is élvezhetjük majd.

A feliratokkal is elboldogul a rendszer

Az rendszer kezelése nagyon egyszerű, és még az ingyenes változatban is igen gyorsan elkészül a videók átalakítása. Ezeket az állományokat az előfizetésünktől függően pár naptól hónapokig tárolja a vcloud.tv, de annak semmi akadálya, hogy ez idő alatt letöltsük a konvertált állományt. 

Hozzászólások