Négy fronton támadna ma a magyar Anonymous

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Túlterheléses (DDOS) támadást tervez több szélsőjobboldali oldal, illetve e-mail fiók ellen péntek este az Anonymous hackercsoport magyarországi ága. Az Operation Fuck the Nazi elnevezésű akcióban este 9-től kezdődően a Jobbik honlapját, illetve a Kurucinfót próbálják elérhetetlenné tenni, a támadás egy üzenet szerint négy fronton indul el.

"Miután a parlamentben és a közéletben is elszaporodott az antiszemita, sőt olykor náci megnyilvánulás, lépnünk kell! Nekünk, akik nevében zsidóznak és cigányoznak a katonásdit játszó elvakított romlott lelkűek" - írja a Pastebin fájlmegosztó oldalon az Anonymous hackercsoport magyar szervezete

"Először is a célunk hogy megmutassuk: az emberek többsége békét akar, nem konfliktust. Nem támogatjuk a gyűlöletpropagandát, ami megosztja és egymás ellen fordítja az embereket" - tették hozzá egy Facebook-üzenetben, amely az akció technikai részleteit is tartalmazza.

Az üzenet szerint négy csapásiránya lesz a támadásnak: "e-mail bombázás, webfelületről történő terhelés (webloic), túltherhelés (hoic)", illetve a hackerek "további akciói (adathalászat, lékelés, deface, stb)".  

A csatlakozni kívánók az üzenet szerint megadott e-mail-címekre küldhetnek a csoporttal egy előre megírt levelet, "amivel ellehetlenítjük bizonyos szervezetek és személyek mailszervereit". További részleteket is ígértek egy délután 4-től elérhetővé váló webfelületen.  

Pál Gábor, a Jobbik szóvivője az Indextől értesült a várható akcióról, és azt ígérte, rákérdez a weboldal rendszergazdáinál, hogy készülnek-e a támadásra - írta a portál. A Kurucinfo szerint az Anonymous többek között Morvai Krisztina, Vona Gábor, Szegedi Csanád e-mail címét is célba vette.

"Annyit viszont tudunk, hogy erősen megosztotta a hazai Anonymous-tagokat a terv" - írta a szélsőjobboldali oldal a tervezett akcióról. "Számtalan levelet kaptunk olyan anonymous-osoktól, akik nem értenek egyet az akcióval (s egyben jelezték, hogy tegnap hatalmas viták folytak a csoporton belül e lépés helyességéről)" - tették hozzá.