Milliónyi jelszót loptak: feltörték a Blizzard szervereit

Milliónyi jelszót loptak: feltörték a Blizzard szervereit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Diablo III és a World of Warcraftot is kiadó Blizzard Entertainment biztonsági csapata illetéktelen hozzáférést észlelt rendszerében. A cég egyelőre nem tudja, hogy a játékosok bankkártyáinak adataihoz is hozzáfértek-e a behatolók, de az biztos, hogy több személyes adatot megszereztek, köztük a kódolt formában tárolt jelszavakat is.

Egyelőre a Blizzard is csak keresi a választ arra a kérdésre, hogy pontosan milyen adatokat loptak el tőlük a szervereikre betörő hekkerek. Ami már biztos: az e-mail címek, a biztonsági kérdésekhez rögzített válaszok és a titkosított formában tárolt jelszavak köztük vannak - írja a Register. A cég szakemberei vizsgálják az ügyet.

A helyzet jelenlegi állása alapján elsősorban az amerikai Battle.net szerverekre (is) csatlakozó játékosoknak kell tartaniuk az adatlopás következményeitől. De mivel elég sok a bizonytalansági tényező, mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy saját érdekében változtassa meg jelszavát, ha regisztrálva van a Blizzard játékos rendszerében - még akkor is, ha a titkosított formában tárolt jelszavakat meglehetősen nehéz visszafejteni.

Az idei nyáron nem ez az első hasonló eset, a LinkedIn, a Yahoo!, a Gamigo, a Formspring és a Dropbox szervereiről is történt adatlopás.