Ezek a vírusirtók a legjobbak

Ezek a vírusirtók a legjobbak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A huszonegy vizsgáltból mindössze öt vírusvédelmi szoftver teljesítette 100 százalékosra az AV-Comparatives legutóbbi tesztjét. Íme az eredmény.

Az AV-Comparatives márciusi tesztje során pontosan azt kívánta ellenőrizni, hogy a legnépszerűbb biztonsági szoftverek - valós otthoni helyzetekben - mennyire hatékonyan blokkolják a valós rosszindulatú vírusokat. Az ilyen típusú forgatókönyvek általában tartalmazzák a webböngészést, valamint a népszerű alkalmazások használatát, mint amilyen az Adobe Reader, a Flash és a Java is. A vizsgálat során egy Windows 7 operációs rendszerrel futó számítógépet használtak, amely egy rosszindulatú linket próbált átjuttatni a védelmi rendszereken, amely módszert leggyakrabban a kiberbűnözők is alkalmazzák. A szakértők által összeállított teszt során 21 biztonsági szoftvernek kellett 422 fertőzési és támadási mintát blokkolnia, ami finoman szólva sem mindnek sikerült.

©

A teszten öt vírusvédelmi szoftver ment át 100 százalékos eredménnyel: az Emisoft, az F-Secure, a G Data, a Kaspersky és a Quihoo legfrissebb termékei mind a 422 támadás során sikeresen azonosítottál és blokkolták a vírusokat.

Az osztrák víruskutató laboratórium tesztjén a sokak által használt AVG csupán a támadások 95,3 százalékát hárította el, az Avira 98,3, az avast! 98,6, az ESET megoldása pedig 99,1 százalékra teljesített.

Érdemes megjegyezni, hogy a támadások 90,3 százalékát a külön vírusvédelmi szoftverrel nem rendelkező Windows 7 eleve blokkolta.