Ez a program a legtitkosabb részletet is elárulja gépéről

Ez a program a legtitkosabb részletet is elárulja gépéről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ha már hosszabb ideje használjuk számítógépünket, magunk sem tudjuk, mi minden van rajta, legyen szó akár hardverről, akár szoftverről. Egy ingyenes program viszont mindent kiderít.

Semmi sem maradhat rejtve számítógépünkkel kapcsolatban a Winformation nevű szoftver előtt, és ez a program nemcsak a hardver-, hanem a szoftverkomponenseket is leleplezi.

A Winformation innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthető. Az indítása után egy egyszerűen áttekinthető ablak jön fel, amelyben részletes listát kapunk komputerünk valamennyi összetevőjéről – ezeket amúgy balra választhatjuk ki, míg a jobb oldali ablakfélben a részletezett jelentést láthatjuk.

Balra felül különíthetjük el a hardver- és a szoftverrészt, de akár vegyes megjelenítést is kérhetünk. A telepített szoftverekről a Product opciónál kapunk felvilágosítást, illetve a Menu pont alatt van lehetőség arra, hogy kimásoljuk és bárhova elmentsük a program által szolgáltatott információkat.

Ahhoz képest, hogy a Winformation ingyenes és nem is foglalja túlzottan a helyet, meglepően pontos és részletes áttekintést ad a gépünkről, bár az adatok nagy része elsősorban a számítógépekhez jobban értők számára lesz értelmezhető.