Így használhatja egérként az okostelefonját

Így használhatja egérként az okostelefonját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vannak olyan helyzetek, amelyekben nem árt, ha kéznél van egy számítógépes egér, vagy legalább egy androidos okostelefon.

Nem mindenki szereti a notebookok touchpadjét, azonban mit tehet olyankor, ha nincsen nála az egér? Például androidos telefonját lényegíti át a pozícionálóvá az alábbi módon.

A DroidPad nevű konvertáló használata tulajdonképpen két program letöltéséből áll. Mindenekelőtt egy telepítőprogramot kell felvinnünk notebookunkra – a szoftver innen tölthető le.

A telepítés folyamata egyszerű, el kell fogadni a felajánlott beállításokat a Next gombra kattintgatva. Ha elkészültünk, még néhány beállítást meg kell tennünk, például engedélyezhetjük vagy letilthatjuk az USB port használatát a wifi ellenében (bár inkább az USB használata ajánlott). Ezután androidos telefonunkra kell letölteni a DroidPad nevű appot, innen.

A következő lépésben csatlakoztatni kell a telefont – az USB-n keresztül – a számítógéphez, majd a Next-ekre kattintva kell tovább haladni.

Ha elkészültünk, és mindent helyesen tettünk, akkor már látni kell telefonunk ikonját a párbeszédablakban. Válasszuk ki, és kattintsunk az OK-ra. Ekkor egy üzenetet kapunk, hogy a telefon csatlakoztatva van, és máris egérként használhatjuk.

Ha valaki tartana attól, hogy nehéz lesz a telepítés, akkor először nézze meg az alábbi videót.