3-ból 2 email spam

3-ból 2 email spam

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Kaspersky Lab felmérése szerint a nyári hónapokban átlagosan 1,4 százalékponttal emelkedett a levélszemét forgalom, amelynek aránya így elérte a 71,1 százalékot.

Az elmúlt hónapban a spammerek főleg Steve Jobs nevét használták fel, azzal csábították a gyanútlan felhasználókat, hogy megtudhatják a híres üzletember sikerének titkát, amelyet egy ingyenes tréning segítségével sajátíthatnak el. A „szervezők” a levélben megígérték, hogy mindösszesen másfél óra alatt átadják azt a tudást, amelynek segítségével egy nagyon nyereséges üzletet lehet létrehozni.

A felajánlott ígéretes képzés és Steve Jobs üzleti sikereinek titka mellett a kéretlen levelek küldői hatalmas „kedvezményeket” kínáltak az Apple termékeiből. A spammerek minden esetben a limitált férőhelyet és a korlátozott mennyiségű áruk számát hangsúlyozták, így az átvert és türelmetlen áldozatok figyelmetlenül siklottak át a fontos részletek felett, ami súlyos anyagi károkhoz vezetett.

Olvasson Steve Jobs üzleti felfogásáról ingyen, spamek nélkül

„Júniusban a spammerek tovább folytatták a már jól bevált és ismert trükköket: tömeges Apple reklámok és kedvezmények, valamint az elektromos cigarettákat hirdető e-mailek terjesztése, ahol minden esetben a Google Translate segítségével dolgozták fel a spam levelek hivatkozását, ezzel eltűntetve a hivatkozás valós címét.” - mondta Tatyana Schherbakova, a Kaspersky Lab spamelemző csoportjának vezető elemzője.

A spam levelek fele Kínából (24%), az Amerikai Egyesült Államokból (17%) valamint Dél-Koreából (14%) származott. Dél-Korea továbbra is vezető szerepet tölt be, ami az Európába küldött levélszemét e-mailek számát illeti, a maga 53,3 százalékos részesedésével, ami 9,6 százalékos növekedést jelent az előző időszakhoz képest. A negyedik és az ötödik helyet Olaszország (6,7%) és Tajvan (4,6%) szerezte meg.