Ne hagyja ki: ingyenes tárhely sok szolgáltatással

Ne hagyja ki: ingyenes tárhely sok szolgáltatással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy újabb ingyenes tárhelyszolgáltatást mutatunk, amelyben különféle műveleteket is végezhetünk az állományainkkal.

A DivShare nevű felhőszolgáltatás igazán nem válogatós: dokumentumokat, videókat, képeket, zenéket egyaránt tárolhatunk, ráadásul ingyen, egészen 5 GB-ig. Persze van egy kis megkötés, bár akár több fájlt is feltölthetünk egyszerre, egy alkalommal csak 20 MB mehet fel (legalábbis az ingyenes verzióban), úgyhogy egész estés mozifilm tárolásával azért ne próbálkozzunk.

Már csak azért is érdemes kipróbálni a szolgáltatást, mert sok hasznos funkciót kínál, így többek között jelszóval is védhetjük a kényesebb állományokat, sőt egy sor fájlkezelési funkció közül is választhatunk, mappákat készíthetünk, állományokat mozgathatunk közöttük, bármikor bármit törölhetünk, és még egy ügyes keresési funkciót is bevethetünk.

Az oldalra fellépve mindenekelőtt egy fiókot kell létrehoznunk a nevünk, e-mail címünk és persze egy jelszó megadásával. Ezután már csak egy számokból álló captchát kell bebillentyűznünk, és már birtokba is vehetjük a szolgáltatást.

Az Upload a new file gombra kattintva tudunk feltölteni, és ha elkészültünk, meg is kapjuk a fájlhoz vezető linket, illetve egy sor egyéb lehetőséget (More Options). A szolgáltatás – felismerve a kiterjesztést – automatikusan csoportokba rendezi a feltöltött állományokat, de azért valamennyit beteszi az All Files mappába. Még egy képszerkesztőt is rejt, így a feltöltött képeket akár a szolgáltatáson belül is szerkeszthetjük. Az állományaink mindaddig fennmaradnak, amíg egy hónapon belül valaki megnézi őket.

Korábban említettünk néhány korlátozást, azonban ha tetszik a DivShare, és hajlandók vagyunk valamennyit áldozni rá, ezeket kikerülhetjük.