Futáshoz hasznos appot adott ki a Telekom

Futáshoz hasznos appot adott ki a Telekom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hosszabb tesztidőszak után megújult és kibővült a Telekom ingyenes okostelefon futóalkalmazása, a Futótárs. Az alkalmazás amatőr és profi futók bevonásával készült, a fejlesztésben meghatározó szerepet vállalt Kropkó Péter, Magyarország többszörös bajnok triatlonistája és a budapesti Ironman-verseny szervezője.

Az iPhone-ra és androidos telefonokra is letölthető alkalmazás a szakemberek által összeállított, személyre szabott edzéstervet is kínál, tanácsokat nyújt az edzéshez a kocogóknak és a versenyre készülőknek egyaránt. A Futótárs ellenőrzi az edzésterv végrehajtását, hangutasításokkal segít a futás során, és megőrzi az eredményeket: statisztikát készít, amelyek később grafikonon is visszanézhetők. Az alkalmazás segítségével nyomon lehet követni, vissza lehet nézni a korábbi futásokat.

Az app futás közben hangbemondással tájékoztat az eltelt időről, a megtett távról, a pillanatnyi és átlagsebességről. A hangbemondás gyakoriságát az eltelt idő vagy a megtett távolság alapján lehet előre beállítani.

A Futótárs versenynaptár funkciója – Budapest Sportiroda által nyújtott – friss és részletes tájékoztatást biztosít a soron következő futóeseményekről, így a mobilszolgáltató által szponzorált vasárnapi Telekom Vivicittáról is. A versenyre készülők bejelölhetik a versenyeket, amelyeken el szeretnének indulni, és azokhoz emlékeztetőt is rendelhetnek.

A Futótárs lehetőséget biztosít, hogy futás közben zenét is lehessen hallgathatni a telefonon. Ráadásul egy-egy edzés végén a teljesítményt a közösségi oldalakon azonnal meg lehet osztani a barátokkal, ismerősökkel. Amennyiben valaki több telefonon is szeretné használni az alkalmazást, a másik készüléken történő bejelentkezést követően az app szinkronizálja is az adatokat.