Igazán nem unalmas: így tuningolta fel a Microsoft a Wikipediát

Igazán nem unalmas: így tuningolta fel a Microsoft a Wikipediát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Wikipediának megvan a saját hivatalos alkalmazása Windows 8.1-re, a Microsoft egy látványos saját verziót készített.

Igazán hasznos a világ internetes tudásbázisa, a Wikipedia, azzal azonban nem vádolható, hogy izgalmas volna. A Microsoft most egészen különleges módon dobta fel: kombinálta a felhasználók által kreált enciklopédiát saját Bing keresőjével, így hozva létre egy új Windows 8.1-es appot, a Bing Wikipedia Browsert.

Az app, amely ingyen letölthető a Windows Store-ból, lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a Wikipediában őrzött tartalmak után keressenek, azonban egy extra lehetőségként egy kis ikont is felvillant a bal alsó sarokban (Related pages (powered by Bing)).

Ha erre kattintunk, egy látványos sáv jelenik meg alul, a kapcsolódó tartalmakkal – Steve Jobs esetében például a családtagokkal, illetve az IT-világ nagyjaival –, és ez a keresés már a Bing motorjára támaszkodik.

A Wikipediában talált képek kattinthatók a Bing Wikipedia Browserben, els9tétül a szöveg, s mi külön vehetjük szemügyre a képet, illetve ha több kép is van a szóban forgó Wikipedia-oldalon, akkor az oldalsó nyílra kattintva lépegethetünk közöttük.

Ha a szócikknek alfejezetei is vannak, a böngésző egy tartalomjegyzéket is előhoz, így gyorsan elérhető a valóban keresett rész. A megtalált bejegyzéseket meg is oszthatjuk az interneten.