Igazán ötletes megoldás telefonja töltésére

Igazán ötletes megoldás telefonja töltésére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sajnos a közösségi finanszírozás keretében sem valósul meg minden ötlet, pedig tényleg vannak olyanok, amelyek több figyelmet érdemelnének. Például az alábbi telefontöltő is.

Az Indiegogo oldalon keres támogatókat az iMove Charger nevű telefontöltő, amelynek az elve hasonló azokéhoz az órákéhoz, amelyeket nem kellett felhúzni, ugyanis a kéz mozgatása adta számukra az energiát.

Az iMove Charger, pontosabban a belsejében lévő generátor elektromos energiává alakítja a felhasználó mozgási energiáját, akár sétál, akár fut, akár súlyzózik, s minthogy mozogni mindig tudunk, így mobileszközünk sem maradhat energia nélkül.

A töltő felhasználói felületén nyomon követhető a mozgás során elégetett kalória mennyisége, valamint a generálódott feszültség (amelynek a szintje tetszés szerint szabályozható).

A könnyű és vízálló Chargert 80 dollárért szeretnék majd árulni, azonban az első 1000 felhasználó, aki támogatja a projektet, 50 dollárért is megkaphatja. Bár a neve mást sugall, az iMove Charger nemcsak az Apple eszközeivel, hanem szinte valamennyi telefontípussal képes együttműködni.

Mindezek után meglepő, hogy nem túl nagy az érdeklődés az amúgy valóban ötletes töltő iránt (ennyire ne szeretnénk mozogni?). Április 12-én került fel ugyanis az Indiegogóra, és azóta a célösszeg 20 százaléka sem jött még össze. De hátha lesz még egy utolsó pillanatos roham.