Csak ma: Rubik-kockával játszhat a Google-n

Csak ma: Rubik-kockával játszhat a Google-n

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ma 40 éves a Rubik-kocka, ebből az alkalomból világszerte a magyar találmány látható a Google keresőjének nyitóoldalán. Nem csak nézni, játszani is lehet vele.

Semmit nem kell beütni a Google keresőjében, elég csak megnyitni a főoldalt ahhoz, hogy egy virtuális Rubik-kockával találja szembe magát az ember. A mai Google doodle ugyanis a kocka. A cég ráadásul úgy készítette el a különleges logót, hogy játszani is lehessen vele.

©

A játék indításához először a kockára kell kattintani, ekkor egy véletlenszerűen összekevert kockát kap a felhasználó. Az irányítás egyszerű: ha a kockán kívül mozgatjuk az egeret, akkor maga a kocka fordul el, ha pedig a kockában, akkor az egyes sorokat mozgathatjuk. A bal alsó sarokban látható számláló ez utóbbit méri, azaz hogy hány lépésben/forgatással tudjuk kirakni a kockát. Az eredményt a jobb alul látható gombsor első elemével meg is oszthatjuk a közösségi felületeken.

Ha a Rubik-kockát már kirakta, vagy inkább könnyedebb szórakozáshoz lenne kedve, próbálja ki a klasszikus Oroszlánkirályt, vagy nézze meg azt a 23 népszerű játékot, amelyikkel telepítés nélkül játszhat böngészőjében.