Kisebb, olcsóbb: itt a Samsung Galaxy S5 Mini

Kisebb, olcsóbb: itt a Samsung Galaxy S5 Mini

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bejelentette idei csúcstelefonjának kisebb, olcsóbb verzióját a Samsung. A Mini természetesen némiképp butább is, viszont idén bőven használható kistestvért rakott össze a gyártó.

A Mini verzió leginkább szembetűnő tulajdonsága, hogy kisebb képernyővel (5,1 col helyett 4,5 col) rendelkezik, mint a Galaxy S5, ráadásul a panel felbontása is kisebb (Full HD helyett HD). A Minibe szintén négymagos processzor került, de ez 2,5 GHz helyett csak 1,4 GHz-en dobog, és a 2 GB RAM-ot is 1,5-re faragták. A kamera 16 helyett 8 megapixeles, ami azért bőven nem rossz.

©

A 16 GB-os minimum belső tárhelyből idén szerencsére nem faragott a Samsung, ezt a mennyiséget a Mini is megkapta. Ahogy vízállóságot, a kosszal szembeni ellenállást, a hátlapi pulzusmérőt és a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó képességet is.

©

Ahogy a fenti adatokból látszik, a tavalyi Galaxy S4 Minivel ellentétben az idei S5 Mini egy teljesen használható készüléknek tűnik. A megjelenése pár héten belül várható, és a gyártó aktuálisan legjobbnak számító mobiljánál, a Galaxy S5-nél jó pár tízezer forinttal olcsóbb lesz. Az androidos telefon fekete, fehér, kék és arany színben lesz kapható.

A Samsung nemrég jóval olcsóbb androidos újdonságokat is bejelentett, ráadásul rögtön négyet.