Nem csak a HP, a Symantec is kettéválik

Nem csak a HP, a Symantec is kettéválik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, ez most a trend: a nagyobb cégek osztódnak. A hírek szerint a Symantec is így képzeli a jövőt.

A Hewlett-Packard és az eBay után a Symantec is két különálló cégben folytathatja, már ha igazak a Bloomberg egy magát megnevezni nem kívánó forrástól származó értesülései. Az egyik cég a tárolásra (információmenedzsmentre) koncentrálna, míg a másik fókuszában a biztonság maradna.

A szétválással kapcsolatos bejelentésre állítólag néhány héten belül sor kerül, s a bejelentést az elnök-vezérigazgató, Michael Brown fogja tenni. Miután márciusban menesztették Steve Bennett akkori vezérigazgatót, ideiglenesen Brownt nevezték ki utódjául, és a kinevezés a múlt hónap végén vált véglegessé. A szétválásról szóló híreket a Symantec nem kívánta kommentálni.

A cég augusztusban tette közzé 2015. július 4-én záruló pénzügyi éve első negyedévének eredményeit. E szerint az előző év hasonló időszakánál 2 százalékkal több, összességében1,7 milliárd dollárnyi bevételt könyvelhettek el. A nettó nyereség 236 millió dollár volt. A bevétel 37 százaléka az információmenedzsment területéről, míg a többi a biztonsági megoldásokéról érkezett.