Próbálja ki, megújult a Google Naptár

Próbálja ki, megújult a Google Naptár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, átfogó megújítási programot hajt végre a Google, a Gmail alkalmazás után a Google Calendarból is új főverziót adtak ki.

Hétfőn még az új Gmail alkalmazásról írtunk, de mostanra kiderült, hogy naptáralkalmazását is megújította a Google. Ahogy a Gmailnél, itt is előbb az androidos appból adtak ki új verziót, de a cég ígérete szerint hamarosan megújul az iPhone-ra készített alkalmazás is.

©

Az új Calendar megpróbálja a felhasználó szokásai alapján egyszerűsíteni az események létrehozását: elég elkezdeni gépelni az esemény megnevezését, a helyszínt vagy a többi résztvevő nevét, az app mindegyiknél felkínálja az előzmények alapján legvalószínűbbnek tűnő lehetőségeket. Az alkalmazásban nagyon egyszerűen hozhatók létre a gmailes levelekben szereplő dátumok alapján is események.

További újdonságot jelent az eddigi szimpla naptárhoz képest valamivel élményszerűbb nézet: a Calendar az egyes helyszínek és eseménytípusok alapján megpróbálja hangulatos (és odaillő) képekkel színesíteni az adott esemény megjelenítését.

A Google szokásokhoz híven fokozatosan teszi elérhetővé felhasználói számára a frissítést, ami a következő pár napban minden Android 4.1+ verziós futtató telefonra elérhetővé válik, a Google Play áruházból lehet letölteni vagy frissíteni.