Dübörögnek az iPhone-ok, ömlik a pénz – hatalmasat robbantott az Apple

Dübörögnek az iPhone-ok, ömlik a pénz – hatalmasat robbantott az Apple

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden eddiginél több eladott iPhone-nal zárta a legutóbbi negyedévet az Apple. A cég összbevétele is köszöni szépen, remekül van.

Minden korábbinál magasabbra repítették az iPhone-eladásokat az ősszel bemutatott új készülékek. Az októbertől decemberig tartó negyedévben a vállalat összesen 74,5 millió telefont értékesített. Egy évvel korábban 51 millió iPhone fogyott, a Wall Street elemzői pedig mostanra 66,5 milliót jósoltak, az Apple új rekordjával tehát nem csak saját magát múlta felül, de a piaci várakozásokat is.

Az iPadekből hiába tartanak egyszerre négy modellt a piacon, a táblagépek iránti érdeklődés érezhetően csökkent: míg 2013 utolsó negyedévében 26 milliót adtak el, 2014 hasonló időszakában már csak 21,42 milliót vásároltak a felhasználók.

A Pénzontók című film főszereplői
©

Az iPhone-okhoz hasonlóan jól teljesít viszont a Mac-szegmens: a gépekből 5,2 millió kelt el, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi 4,84 millióhoz képest.

Érdekesség, hogy az iPodok már a cég bevételének kevesebb mint 1 százalékát adják, így a médialejátszók eladási darabszámára mostantól már nem pazarolja sajtóközleményeinek sorait a vállalat.

Minden egybevéve az Apple bevétele a tavalyi év utolsó három hónapjában 74,6 milliárd dolláros volt, ami 30 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. És ha ez még nem lenne elég: a pénz jelentős része, 18 milliárd dollár volt a tiszta haszon. Ez mai árfolyamon számolva 4 924 800 000 000 forint profitot jelent.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.