A Microsoft a legjobb e-mail app után a legnépszerűbb naptárat is megvette

A Microsoft a legjobb e-mail app után a legnépszerűbb naptárat is megvette

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft belejött az alkalmazások felvásárlásába: először e-mail szolgáltatását alakította így át, most pedig 100 millió dollárért kebelezte be a legnépszerűbb mobil naptárat.

A Microsoft úgy tűnik új stratégiát választott, hogy a mobil piacon is komolyabb babérokra törjön, a jelszó a felvásárlás. Mindjárt két népszerű mobilos tevékenységgel kezdte a redmondi cég, ugyanis először az Outlook alkalmazását helyezte a legjobbak közé azal, hogy megvette a - néhány nap tesztelés után - szerintünk legjobb e-mail appot, az Acomplit. Az Outlook ugyanolyan lett, mint az Acompli volt, de néhény extra funkció is került bele, érdemes kipróbálni.

Most pedig itt az újabb nagy üzlet: a Microsoft 100 millió dollárért felvásárolta a már nálunk is bemutatott Sunrise naptárt, amely Androidon, iPhone-on, Mac-en és böngészőben is ingyen elérhető.

©

A Sunrise a legnépszerűbb a naptár appok között, ami nem is csoda. Remek választás azoknak, akik szeretik a Google és a Facebook naptárát, hiszen a Google Calendar összes bejegyzését láthatjuk és kezelhetjük az alkalmazással, ahogy a facebookos eseményeket és születésnapokat is. Természetesen az iCloud Calendarral is szinkronizálható, emellett emlékeztetőket is be lehet állítani. Az eseményekhez helyszínt adhatunk és facebookos ismerősöket hívhatunk meg, az adott időre és helyre pedig időjárás-előrejelzést is kérhetünk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.