Unja a lassú közigazgatást? Ha van egy jó alkalmazásterve, segítenek megcsinálni

Unja a lassú közigazgatást? Ha van egy jó alkalmazásterve, segítenek megcsinálni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös mentorprogramot hirdetett a BME és két állami infokommunikációs hivatal: ha valaki fejlesztene egy közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazást, azt segítenek megcsinálni.

Az 1 millió forintos díjazású 1app alkalmazásfejlesztő verseny célja a tehetséges középiskolások és egyetemisták felfedezésén túl, a szakma és a közvélemény figyelmének felkeltése az alkalmazás-fejlesztésben rejlő, hosszú távú lehetőségekre mind az üzleti, mind a közszférában. Az idén másodjára meghirdetett verseny ötleteit és győzteseit egy március 28-i konferencián mutatják majd be, de az esemény ezután is folytatódik, mégpedig egy kapcsolódó mentorprogrammal.

A programra (az 1app versenyen nevezéstől függetlenül) várnak minden olyan hallgatót és tanulót, akinek a közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazásötlete van. A kezdeményezés során az ötletgazdák és az alkalmazásfejlesztők a közigazgatásban tapasztalt mentorok segítségével valósíthatják meg az alkalmazás-prototípusokat. A legjobb fejlesztők támogatást kapnak alkalmazásuk továbbfejlesztéséhez és publikálásához is.

A program minden olyan hazai felsőoktatási hallgató és középiskolai tanuló számára nyitott, aki a hazai közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazásötlettel rendelkezik. A mentorálásra már most is lehet jelentkezni a program oldalán.