Ez a véleménye az Apple-vezérnek a Surface Bookról

Ez a véleménye az Apple-vezérnek a Surface Bookról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Most, hogy hasonló termékkel nyomul az Apple és a Microsoft, elindult a nyilatkozatháború.

Azonos kategóriában versenyzik a Surface Book és a MacBook, érthető, hogy a mögöttük álló két vállalat bírálja egymást, és dicsőíti a saját termékét.

Amikor a Microsoft bejelentette a Surface Bookot, nemcsak a MacBook remek alternatívájaként emlegette, hanem még egy weboldalt is létrehozott annak érdekében, hogy rábírja a macekseket az átállásra.

De az Apple sem hagyja magát, legutóbb Tim Cook minősítette felhígítottnak a Surface Bookot, annak ellenére, hogy egyébként „valóban jónak” nevezte a kapcsolatát a Microsofttal. Az Apple-vezér egy ír főiskolán tartott előadást (annak apropóján, hogy az Apple ezer új munkahelyet létesít Cork városban), és itt mondta azt is az Independent szerint, hogy a Surface Book egyszerre akar tablet és notebook is lenni, de valójában egyik sem lesz. „Túl sok mindent akar egyszerre” – így az Apple-vezér.

©

Tim Cook kijelentése annyiban meglepő picit, hogy épp most kerül az üzletekbe az iPad Pro, ami ugyan tablet, de lesz hozzá billentyűzet és érintőtoll (akárcsak a Surface Bookhoz), és amelyik az Apple szerint kiválthatja a notebookokat, sőt az asztali PC-ket is.

Az Apple most valami hasonló stratégiát használ, mint a Microsoft 2012-ben, amikor megjelent az eredeti Surface tablet. A redmondi cég akkor úgy vezette be ezt a készüléket, hogy helyettesítheti a tabletet és a notebookot is, hiszen mindkét világból a legjobbakat hozza magával, beleértve a lecsatolható billentyűzetet.

Tim Cook akkor azt mondta erre és az ehhez hasonló eszközökre, hogy ugyan meg lehet próbálni összeolvasztani a kenyérpirítót és a hűtőgépet, csak épp nem biztos, hogy a fogyasztók erre vágynak. Persze a Microsoft is azonnal reagált, mondván, téved az Apple-vezér, és ha már ennél a hasonlatnál maradunk, ők a sütőt és a kenyérpirítót olvasztják össze.