Ilyen egy okostelefon, amely két hétig megy egy feltöltéssel

Ilyen egy okostelefon, amely két hétig megy egy feltöltéssel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gondolja el, mennyi ideig fut iPhone-ja vagy androidos telefonja egy feltöltéssel, s azután vessen egy pillantást az alábbi telefonra.

Az okostelefonok tudásáért, a kényelmes, érintőképernyős navigációért drágán kell fizetni, mármint ami a hálózatfüggetlen működési időt jelenti. Egészen más a helyzet viszont a kínai Oukitel cég küszöbön álló androidos telefonjánál, a K10000-nél, amelynek – ahogyan arra a neve is utal – 10 000 mAh-s az akkuja, és a gyártó szerint ez azt jelenti, hogy mérsékelt használat mellett elképesztően sokáig, akár két hétig is bírja egy feltöltéssel.

Ilyen üzemidő mellé persze ne várjunk csúcskategóriás jellemzőket, a K10000 egy jó középkategóriás telefon. Az 5,5”-es 720p-s képernyőjű készülék belsejében 1 GHz-es, négymagos, 64 bites MTK6735 processzor és Mali-T720 GPU dolgozik, 2 GB RAM támogatásával kísérve.

©

A hátoldali kamera 8 MP-es, a frontoldali 2 MP-es, és a 16 GB-nyi belső tárhely microSD kártyával bővíthető. Az Android 5.1 Lollipopot futtató készülék súlya, a valóban nagy akku ellenére, csak 184 gramm, ami azt jelenti, hogy könnyebb, mint egy iPhone 6s Plus.

A jövő hónapban debütáló készülék már előrendelhető 240 dolláros áron, ez körülbelül 70 ezer forintnak felel meg.