Hangulatjelek lesznek a Sony új filmjének a főszereplői

Hangulatjelek lesznek a Sony új filmjének a főszereplői

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sony hivatalosan is bejelentette, hogy készül az Emoji Movie. Ez lesz az első olyan film, amelynek főszereplői az okostelefonok belsejében élő hangulatjelek.

Egyelőre csak Emoji Movie néven emlegetik a Sony Pictures készülő filmjét, azonban ez az elnevezés még változhat. A film egy okostelefon digitális világában játszódik, és a készítők most veszik fel a kapcsolatot a legnépszerűbb appok fejlesztőivel (többek között a Facebookkal is), hogy kereskedelmi partnerséget ajánljanak, más szóval, a filmben népszerűsíthessék alkalmazásaikat (és persze ezért fizessenek is).

A film felépítése hasonló lesz, mint a korábbi, digitális világban játszódó moziké (pl. Tron), de ebben az alkotásban már az okostelefonok nyelvezetét használnák.

©

Az alaptörténet fő karakterei, az emojik, egy okostelefon belsejében, Emoji-völgyben élnek és dolgoznak. Egy nap azonban páran elcsatangolnak a völgyből, és eljutnak a telefon kezdőképernyőjére, ahol felfedezik, számos különleges, titokzatos világ létezik egymás mellett (ezek az appok), és megpróbálnak be is jutni ezekbe.

A sztori számos jópofa ötletet kínál, például amikor az emojik egy csónakban eveznek egy folyón, a víz a zenestreaming app világát jellemezheti. A Spotify-jal például már meg is állapodtak, a nagy streaming-szolgáltató szponzorálja ezt a részt.

A film a jelenlegi tervek szerint 2017. augusztus 11-én kerül az amerikai mozikba.