Jó hír: leárazták, így tényleg érdemes megnézni az egyedülálló felhőtelefont

Jó hír: leárazták, így tényleg érdemes megnézni az egyedülálló felhőtelefont

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi finanszírozás vitte sikerre a nem mindennapi felhőtelefont, a Nextbit Robinját. Gyártója most azt szeretné, ha minél többen átnyergelnének rá.

Először csak az Egyesült Államokban és Indiában lehetett kedvező áron kapni a Nextbit Robin nevű felhőtelefonját, amelynek különlegessége az óriási (felhő)tárhely. A „rendes” ára 399 dollár volt, most viszont úgy döntött a gyártó, nemcsak hogy leárazza 299 dollárra (ez kb. 83 ezer forintnak felel meg), hanem az ár állítólag a szállítási költséget is tartalmazza.

A Robin azoknak jöhet jól, akik bajban vannak okostelefonuk tárhelyével. Bár ennek a készüléknek is „csak” 32 GB-os a belső tárhelye, viszont kapcsolódik hozzá egy 100 GB-os felhőtárhely, ide teszi a telefon például a fotókat és a ritkán (vagy nem) használt appokat, így elvileg nincs szükség microSD kártyás memóriabővítésre.

©

Ami a további specifikációkat illeti: az 5,2”-es, Gorilla Glass 4-gyel védett IPS LCD kijelző felbontása 1920 x 1080 pixel. Qualcomm Snapdragon 808 processzor osztja az észt 3 GB támogatása mellett. A 13 MP-es hátoldali kamera duplavakus és fázisérzékelős autófókusszal is ellátták. A szelfikészítője 5 MP-es. A minél hosszabb hálózatfüggetlen működési időről egy 2680 mAh-s akku gondoskodik. Az ujjlenyomat-olvasós telefon Android 6.0 Marshmallow-t futtat, és persze van benne GPS, wifi és Bluetooth is.