Már telefonhívást is valós időben, hangban fordít a Skype

Már telefonhívást is valós időben, hangban fordít a Skype

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A valós idejű fordítás mostantól nemcsak a Skype-Skype, hanem a Skype-telefon hívásoknál is alkalmazható lesz.

Bő három évvel ezelőtt nagyot robbantott a Skype, amikor bejelentette: elkészült a beszélgetést (majdnem) valós időben fordító algoritmusuk. A Translator megvárja, amíg a felhasználó befejezi a mondatát, majd az adatok feldolgozása után automatikusan átfordítja azt a másik fél által kiválasztott nyelvre. Az igen hasznos funkciót eddig csak Skype-Skype hívásoknál lehetett használni, mostantól azonban már a mobil és a vezetékes számok hívásakor is működik.

A Microsoft bejelentése szerint a tárcsázáskor be kell kapcsolni a “Translate” gombot, majd kiválasztani a kívánt nyelvet. Amikor a hívott fél felveszi, egy automata hang közli vele, hogy a beszélgetést rögzítik és a szöveget egy automata fogja tolmácsolni. Emiatt az üzenetet késleltetve hallják majd a felek, és természetesen némi hiba is csúszhat a szövegbe, de a Microsoft szerint alapvetően pontos a fordítás. A technológia pontosan így fog működni, csak épp egy valódi telefon lesz a másik oldalon.

A funkciót már tesztelik a fejlesztők: a Windows Insider programban részt vevők a Skype legújabb béta verziójának letöltése után, az egyenlegüket feltöltve próbálhatják ki a fordítót. A program egyelőre angol, német, francia, spanyol, mandarin (kínai), olasz, portugál (brazil), arab és orosz nyelveken tud, de a későbbiekben várhatóan tovább bővítik majd a nyelveket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.