Két új funkció is jött a Facebookba, sokan már meg is kapták

Két új funkció is jött a Facebookba, sokan már meg is kapták

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A napokban minden telefonra rákerül(t) a Facebook-alkalmazás két új funkciója, amelyek ismét csak nagyon ismerősek valahonnan.

Lassan tényleg nem lehet majd különbséget tenni a Snapchat és a Facebook között, Zuckerbergék ugyanis egyre több funkciót másolnak le és pakolnak bele a közösségi oldal alkalmazásaiba. Ezúttal a Facebook-appon volt a sor, ahol mostantól bárki megoszthatja a saját történetét.

©

A Stories, azaz “A történeted” nevű új funkcióval az általunk készített fotókat oszthatjuk meg. A szelfikre és arcképekre a kiterjesztett valóságnak köszönhetően különböző maszkokat húzhatunk, de effektekkel és szöveggel is elláthatjuk a fotókat. Az alkalmazásban a funkció a hírfolyam felett jelenik majd meg, egy lekerekített profilkép formájában. Itt jelenik meg azoknak az ismerősöknek is az arcképe, akik már osztottak meg történetet a Facebookon. Az alkalmazás 24 órán át tárolja a történeteket, majd törli őket.

©
©

Emellett mindenki számára elérhetővé válik a Magyarországon már egy ideje tesztelt Direct nevű funkció is, amivel közvetlenül tudunk az előzőhöz hasonlóan effektezett fotót küldeni az ismerőseinknek. Ezeket egészen addig láthatjuk, amíg a beszélgetés le nem zárul.

A két új funkció a napokban minden felhasználó készülékén elérhető lesz majd, a legtöbben már alighanem meg is kapták

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.