Elegáns fricska a Huaweitól a Samsungnak

Elegáns fricska a Huaweitól a Samsungnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazán elegánsan tett egy kissé pikírt észrevételt a Huawei a Galaxy Note8-cal kapcsolatban.

Pár napja jelentette be a Samsung rég várt csúcstelefonját, a Galaxy Note8-at, amely remélhetőleg feledteti az előddel történt kellemetlen esetet. (Az új phabletről itt olvashatják részletes beszámolónkat.)

A Huawei rögtön reagált is a bejelentésre, méghozzá egy apró fricskával. Elegánsan szúrt oda a Galaxy Note8-nak úgy, hogy meg sem említette a gyártó vagy a készülék nevét, ám aki csak kicsit is otthon van a techvilág történéseiben, megérti a célzást.

©

Az ausztrál Huawei egy Twitter-posztban üdvözölt „valakit” a duplakamerás mobilok családjában, s tette mindezt csupán néhány órával azután, hogy bejelentették a Note8-at (amely elsőként kapott duplakamerát a Samsung telefonjai közül). A Huawei egy fotót is kiposztolt, amelyen látszik, hogy ők már 2016 áprilisa óta piacon vannak duplakamerás modellel, akkor jelent ugyanis meg a Huawei P9 és a P9 Plus. Azóta már több modelljük is megkapta ezt a modult. (Magyarra fordítva tehát így is értelmezhetjük a posztot: mi van, ti még csak most tudtátok ezt megcsinálni?)

Ugyanebben a tweetben egy még be sem jelentett eszköz is látható függőleges duplakamerával és egy ugyancsak többértelmű hashtag (#beyondthegalaxy) alatt( valószínűleg a Mate 10-ről van szó), a készüléket október 16-án ismerheti meg a világ.