Még mindig várni kell az áttörésre, de hétfőn állítólag tényleg bebizonyítják, hogy a Föld lapos

Még mindig várni kell az áttörésre, de hétfőn állítólag tényleg bebizonyítják, hogy a Föld lapos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodjára is elhalasztották a házibarkács-rakéta kilövését, ami bebizonyíthatta volna, hogy a Föld lapos. Közben már az amerikai elnök is szóba került, és Elon Musk is beszállt a laposföld-vitába.

Egy hete halhattunk először arról a küldetésről, amelyet egy amerikai férfi tervez megtenni. Mike Hughes saját, gőzzel hajtott rakétát barkácsolt magának, amivel a tervei szerint 550 méter magasba fog elrepülni, 800 km/h-s sebességet ér el, és – ami a lényeg – a magasból fotózva végre bebizonyítja, hogy a Föld lapos.

A küldetést eredetileg múlt szombatra tervezte volna, de az élet és a hatóság közbeszólt. Először az indítóállomásnak átalakított autója robbant le, majd a hatóságok keresték meg azzal, hogy önmagunkat a levegőbe lövöldözni nem annyira törvényszerű dolog. Legalábbis az USA azon részén, ahol ő erre készült.

Emiatt a laposföld-hívők legnagyobb szomorúságára a küldetést el kellett halasztani e hét keddjéig. Hallani viszont azóta sem lehetett Hughesról, egészen mostanáig, amikor a Fox 5-nek nyilatkozva elmondta, december 4-én (hétfőn) fogja kilőni magát. Mint mondja, biztosítása és bankszámlája nincs, úgyhogy túl sok minden miatt nem kell aggódnia.

A férfi elképzelése szerint a levegőből a Föld olyannak tűnik majd, mint egy méretes frizbi, aminek széleinél hatalmas jéghegyek vannak, és ezek tartják a helyükön az óceánokat. És szerinte erről az amerikai elnök, Donald Trump is tud.

Mindeközben egy nem várt megszólaló is felemelte a hangját a laposföld-ügyben. Elon Musk a Twitteren tette fel a nagy kérdést, ami nemcsak filozófiai, de logikai értelemben véve is igen komoly felvetés:

Vagyis: Miért nincsenek laposmars-hívők?

A kérdés a laposföld-hívők közösségét sem hagyta figyelmen kívül, rögtön válaszoltak is Musknak. Szerintük azért nincs ilyen, mert

a megfigyelések szerint a Földdel ellentétben a Mars gömbölyű.

Amikor pedig valaki erre válaszul megmutatta nekik, hogy a Földről is készült már ilyen megfigyelés, csak annyit reagáltak, hogy "az Alderaan békés hely" (volt, amíg a Halálcsillaggal fel nem robbantották – merthogy a bolygó a Csillagok háborújának egyik helyszíne).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.