Letörölte a Facebook a 60 ezer magyart átverő teslás oldalt

Letörölte a Facebook a 60 ezer magyart átverő teslás oldalt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túlnyerték magukat a Tesla Hungary létrehozói: hírük olyan sokakhoz eljutott, hogy vélhetően a jelentések hatására a Facebook moderátorai is felfigyeltek rá.

Egy oldallájkolásért és egy bejegyzés megosztásáért cserébe ígért egy megnyerhető Teslát a cég nevében létrehozott Facebook-oldal, melynek elsöprő népszerűségéről mi is beszámoltunk. A kamu nyereményjátékos bejegyzés már 60 ezer megosztás fölött járt, de ekkor hirtelen eltűnt a Facebookról az oldal.

Minden valószínűség szerint arról van szó, hogy a nyereményjáték, illetve leleplezése akkora méreteket öltött, hogy a tudatosabb felhasználók jelentették is a Facebooknak a megtévesztő oldalt és bejegyzést, az egyre csak nagyobb létszámú facebookos moderátorsereg munkatársa pedig törölte is a Tesla nevében létrehozott oldalt.

Ennek az átverésnek tehát gátat szabtak, de sajnos egyre csak gyakoribbak a hasonló megtévesztések. Ha kíváncsi rá, melyik oldalak verik át rendszeresen, fussa át a listánkat: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.