Jó hírt kaptak azok, akiknek gyengébb telefonjuk van

Jó hírt kaptak azok, akiknek gyengébb telefonjuk van

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Úgy döntött a Microsoft, hogy nem fosztja meg a jó minőségű videocsevegés lehetőségétől azokat, akiknek gyengébb telefonjuk van.

A Facebook és a Google mellé a Microsoft is felsorakozott, hogy segítse a gyengébb specifikációjú telefonok tulajdonosait abban, hogy futtathassák a legnépszerűbb alkalmazásokat.

A redmondi cég kiadja a Skype for Android új verzióját, amelyik kevesebb memóriát és tárhelyet használ az Android 4.0.3–Android 5.1-et futtató eszközökön, viszont javítja az audiovizuális minőséget. Az új verziót a kevésbé stabil hálózati kapcsolat sem zavarja majd. A frissítést az „elkövetkező hetekben” lehet majd elérni, bár a Skype Insiders Programon belül már kipróbálható. A Skype for Android népszerűségét mutatja egyébként, hogy már több mint egymilliárd letöltéssel büszkélkedhet.

©

Először persze picit furának tűnhet, hogy az új változat már régóta nem támogatott operációs rendszereket céloz meg, ráadásul itt van már a gyenge készülékekre szabott Android Go is, viszont a Microsoft ismeri a gyakorlati valóságot: a fejlődő országokban hosszú évekig nem cserélnek telefonokat. A Google 2018 februári platformstatisztikája szerint a Google Playen elérhető androidos eszközök 42 százaléka futtatja még az Android 4 vagy Android 5 valamelyik verzióját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.