Nyissa meg a Facebookot: már önnél is bekapcsolták az igen hasznos új funkciót

Nyissa meg a Facebookot: már önnél is bekapcsolták az igen hasznos új funkciót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A feleslegessé vált facebookos alkalmazásokat nem nehéz, csak kényelmetlen törölni. Ezen segítene most a közösségi oldal legújabb fejlesztése.

Bár eddig is bárki számára adott lett volna a lehetőség, hogy az általa egykoron használt, de mára feleslegessé váló facebookos alkalmazásoktól "megtisztítsa" a profilját, sokan csak nemrég fedezték fel ezt. A nemrég kirobbant adatszivárgási botrány után a felhasználók is elkezdték keresgetni, hogy hol és miként lehet törölni ezeket az appokat – erről egyébként itt írtunk részletes ismertetőt.

Hogy kinek mennyi alkalmazása van a listájában, az felhasználási szokásonként eltérő, de még a rendszeres karbantartással is 60+ felett lehet a számuk. A felhasználóknak azonban csak arra van lehetőségük, hogy egyesével kijelöljék azokat az appokat, amelyeknél már nem szeretnék, hogy azok lássák az adatait. Ez viszont az elrendezésüknek köszönhetően meglehetősen kényelmetlen megoldás. A Facebook nemrég készített egy olyan eszközt, amellyel már jóval könnyebben válogathatjuk ki ezeket.

Az új funkció a Facebook mobilos alkalmazásában és az asztali böngészős változatban is megjelent – egyelőre mi még nem találkoztunk vele, de ez napok kérdése lehet. A fejlesztésnek köszönhetően azonban nemcsak könnyebben jelölhetők ki az appok, de azok a bejegyzéseket is törölhetjük, amelyeket ezek az alkalmazások tettek közzé a profilunkon.

©

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.