Örülhet, ha androidos telefonja van: a Google belepiszkál az üzemidőbe

Örülhet, ha androidos telefonja van: a Google belepiszkál az üzemidőbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Google szakemberei is pontosan tudják, hogy az okostelefonok egyik legkritikusabb pontja továbbra is az alacsony üzemidő. De most próbálnak javítani a helyzeten.

Az évente esedékes Google I/O fejlesztői konferencia idei első napján több újdonság is kiderült az Android következő, egyelőre csak P betűjellel emlegetett verziójáról. Három másik izgalmas újdonság mellett ilyen az Adaptive Battery névre hallgató újdonság, melynek bevezetésével a fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy tovább bírják egy feltöltéssel az androidos mobilok.

A használati körülményekhez alkalmazkodó akkutechnológia mögött a Google DeepMind nevű, gépi tanulást és mesterséges intelligenciát használó rendszere áll majd. Az új Androidba kerülő új modul folyamatosan nyomon követi majd, hogy a felhasználó mikor és milyen helyzetben milyen alkalmazásokat indít el, és megpróbálja az egyéni szokásokhoz alakítani a háttérben az appok indítását, leállítását, a használatukhoz szükséges energia menedzselését. Hasonló technológiát néhány telefongyártó már alkalmaz saját készülékein, de a Google lépése azt jelenti, hogy az okosság minden új androidos telefonba bekerül majd.

Hogy ez miért jó? A vállalat szerint az, hogy a rendszer már előre sejti, hogy jó eséllyel mi fog történni a készüléken, és ehhez képes igazítani a háttérben az erőforrásokat, 30 százalékkal csökkenti a processzoraktiválások számát.

Ha értesülni szeretne, amikor élesítik az új Android-funkciót, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.