Füstölni kezdett az egyik utas telefonja, ekkor kezdődött a 18 órát késő repülőgép kálváriája

Füstölni kezdett az egyik utas telefonja, ekkor kezdődött a 18 órát késő repülőgép kálváriája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megszakította útját szerdán a KLM Amszterdamból Kuala Lumpurna tartó járata, miután a repülőgép egyik utasának túlhevült a mobiltelefonja és a készülék füstölni kezdett.

A KL809-es járatát teljesítő Boeing 777-es repülőgép az Amszterdamból Kuala Lumpurig tartó út nagyobb részét már lerepülte, amikor füstöt észleltek az utaskabinban. Hamarosan kiderült, hogy az egiyk utas telefonja – valószínűleg a mobil akkumulátora – hevült túl, és ezért a repülőgép kapitánya az út megszakítása mellett döntött és megkezdte a süllyedést Phuket repülőterére – írja az AIRportal. A problémát okozó készülék típusáról egyelőre nincs hír.

A szakoldal szerint a Boeing 777-206ER helyi idő szerint május 9-én 12:41-kor biztonságosan leszállt a kényszerből beiktatott reptéren. Ám az utasok ekkor szembesültek a második problémával: mire átvizsgálták a repülőgépet, nem tudtak felszállni, mert időközben lejárt a személyzet munkaideje. Az utasokat így szállodákban küldték. Végül 18 órás késéssel értek célba.

Az AIRportal azt írja: a járat a menetrend szerint Kuala Lumpurból továbbközlekedett volna Jakartába, de a Kuala Lumpur-Jakarta- Kuala Lumpur szakaszt törölni kellett.